Αφαίρεση μακιγιάζ ματιών. Οι καλύτερες συμβουλές για το βλέμμα σου

Η αφαίρεση του μακιγιάζ ματιών αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια που πρέπει να τηρούμε ευλαβικά. Η ευαισθησία της περιοχής, η επιβάρυνση που δέχεται από προϊόντα όπως το κονσίλερ, η μάσκαρα, το eyeliner ή οι σκιές και η κούραση της καθημερινότητας, κάνουν την πρακτική αυτή απαραίτητη αν θέλουμε να  απολαμβάνουμε ένα υγιές, ξεκούραστο και γοητευτικό βλέμμα.

Στο άρθρο αυτό θα μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για την αφαίρεση του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά.

Γιατί είναι απαραίτητο το ντεμακιγιάζ;

Η περιοχή γύρω από τα μάτια έχει περίπου την πενταπλάσια ευαισθησία από την υπόλοιπη επιδερμίδα του προσώπου. Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες δε, είναι ευάλωτα στην ανάπτυξη μικροβίων. Με τον καθημερινό και σωστό καθαρισμό, (δεν χωρά καμία δικαιολογία για να μην γίνεται κάθε βράδυ), απομακρύνονται εκτός από το μακιγιάζ, οι ρύποι που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα αλλά και η λιπαρότητα που εκκρίνεται από τους πόρους του δέρματος. Έτσι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος ερεθισμών στην περιοχή και η επιδερμίδα διατηρείται καθαρή και νεανική.

Τι χρειάζεστε για την αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια σας;

Κατ’ αρχάς βαμβάκι. Είτε στην μορφή δίσκων είτε στην μορφή πον-πον δεν νοείται ντεμακιγιάζ χωρίς βαμβάκι. Από κει και μετά υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Ωστόσο, ένα είναι το προϊόν που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην αφαίρεση του μακιγιάζ προσώπου και έχει κερδίσει, επάξια, την πρωτοκαθεδρία. Πρόκειται για το μικυλλιακό νερό ή αλλιώς νερό micellar (μισελάρ).

Τι το κάνει τόσο δημοφιλές; Η ευκολία στην χρήση του και η αποτελεσματικότητά του. Τα μόρια του έχουν την ιδιότητα να μαγνητίζουν μακιγιάζ και ρύπους αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή, ενυδατωμένη και λαμπερή.

Παρόλαυτα,  πριν επιλέξουμε το αγαπημένο μας Micellar, φροντίζουμε να έχει φόρμουλα κατάλληλη για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Το Μαγικό Νερό Micellar της M COSMETICS έχει μια εξαιρετικά απλή σύσταση, η οποία είναι κατάλληλη για τα μάτια και το πρόσωπο. Αφαιρεί  το μακιγιάζ, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο τρίψιμο με αποτέλεσμα καθαρά μάτια, χωρίς ερεθισμούς.

Τα σωστά βήματα για την αφαίρεση του μακιγιάζ

Κατ’ αρχάς πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.

Στην συνέχεια παίρνετε το βαμβάκι και ρίχνετε λίγη ποσότητα από το νερό micellar.

Εφαρμόζετε στην περιοχή των ματιών και αφήνετε να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα έχοντας κλειστά τα βλέφαρά σας.

Συνεχίζετε με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις και με φορά προς τα κάτω και προς τους κροτάφους. Προσοχή! Δεν τρίβετε την περιοχή σε καμία περίπτωση, γιατί υπάρχει κίνδυνος να την ερεθίσετε και να βλάψετε τις βλεφαρίδες σας.

Επαναλαμβάνετε όσες φορές χρειαστεί με το micellar μέχρι το βαμβάκι να μείνει καθαρό.

Ολοκληρώνετε με την ενυδατική κρέμα ματιών M COSMETICS με έλαιο από τον πυρήνα σταφυλιού.

Et voila, τα μάτια σας θα σας ευγνωμονούν.

Extra tips για ένα γοητευτικό βλέμμα

Χρησιμοποιείτε ξεχωριστό βαμβάκι για κάθε μάτι και προσπαθήστε να μην φέρνετε σε επαφή το βαμβάκι με το εσωτερικό των ματιών. Παρόλο που το M COSMETICS Micellar είναι ένα εξαιρετικά απαλό προϊόν για τα μάτια, μπορεί να μεταφέρετε ρύπους από το μακιγιάζ και να προκαλέσετε ερεθισμό.

Μην παραλείπετε τον ύπνο. Κοιμηθείτε τις ώρες που χρειάζεται ο οργανισμός σας, χωρίς «εκπτώσεις», γιατί η κούραση αντικατοπτρίζεται στα μάτια.

Με σύμμαχό σας το νερό micellar M COSMETICS και οδηγό σας τις συμβουλές που μόλις διαβάσατε, η αφαίρεση του μακιγιάζ γίνεται παιχνίδι και απολαμβάνετε παράλληλα υγιή, ξεκούραστα και λαμπερά μάτια.

Μάτια έτοιμα να μαγνητίσουν! Απλά Όμορφη.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved