Πως να αφαιρέσεις το μακιγιάζ ματιών χωρίς ερεθισμούς;

afairesi.makigiaz

Η αφαίρεση του μακιγιάζ ματιών μπορεί να μοιάζει δύσκολη όταν το μόνο που θέλεις είναι να μπεις στο ζεστό σου κρεβάτι μετά από μια κουραστική μέρα. Από την άλλη όμως, όταν το αφαιρείς βιαστικά μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμούς που δεν θα σου επιτρέψουν να χρησιμοποιήσεις μακιγιάζ για πολλές μέρες ακόμα, ενώ στο χειρότερο σενάριο μπορεί να δημιουργήσεις λεπτές ρυτίδες πολύ πιο εύκολα από την προδιάθεση σου. Γι’ αυτό σήμερα θα δούμε 5 τιπς – θησαυρό στην αφαίρεση του μακιγιάζ ματιών, χωρίς ερεθισμούς.

5 βήματα για την εύκολη αφαίρεση μακιγιάζ ματιών

Οι εταιρείες καλλυντικών πλέον έχουν την καλύτερη τεχνολογία ώστε να κρατάει το μακιγιάζ σου όλη μέρα. Αδιάβροχη μάσκαρα, μολύβια ματιών και σκιές μένουν ανέπαφα πάνω σου μέχρι τη στιγμή που θα έρθει η ώρα να ξεβαφτείς. Ακολούθησε τα 5 βήματα αφαίρεσης μακιγιάζ ματιών που θα κάνουν την καθημερινότητα σου παιχνιδάκι και θα διατηρήσουν το γοητευτικό βλέμμα σου, ανέπαφο.

1. Επίλεξε το κατάλληλο προϊόν

Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο που υποστηρίζουν ότι αφαιρούν το μακιγιάζ χωρίς ερεθισμούς αλλά αν δεν αναφέρουν ότι είναι κατάλληλα και για τα μάτια, τότε δεν είναι κατάλληλα για σένα. Το νερό Micellar M COSMETICS έχει την κατάλληλη φόρμουλα για την αφαίρεση μακιγιάζ τόσο για το πρόσωπο, όσο και τα μάτια. Η σύνθεση του περιέχει υαλουρονικό οξύ & πανθενόλη που προσφέρουν εξαιρετική ενυδάτωση και απαλότητα, ενώ οι μικυλλιακοί παράγοντες αφαιρούν το μακιγιάζ από τα μάτια με επιτυχία και ελάχιστες κινήσεις.

2. Γνώρισε τα προϊόντα που πρέπει να αποφύγεις

Κατά την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για να αποφύγεις ερεθισμούς στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Απόφυγε σκληρές φόρμουλες που περιέχουν οινόπνευμα, ή ισχυρές χημικές ουσίες, καθώς αυτές μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και να προκαλέσουν ξηρότητα ή ερυθρότητα.

Ομοίως, η χρήση κανονικών σαπουνιών, είναι πολύ σκληρή για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Η χρήση χαρτομάντηλων και τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ μπορεί να προκαλέσουν τριβή και να οδηγήσουν επίσης σε ερεθισμό. Επιλέγοντας απαλά και κατάλληλα προϊόντα για ντεμακιγιάζ ματιών, όπως το Micellar Water M COSMETICS μπορείς να εξασφαλίσεις μια απαλή και αποτελεσματική εμπειρία καθαρισμού προστατεύοντας παράλληλα την υγεία και την ομορφιά των ματιών σου.

3. Αναγνώρισε τα βασικά λάθη που κάνεις στην αφαίρεση μακιγιάζ ματιών

Τα λάθη που κάνεις στην αφαίρεση μακιγιάζ ματιών μπορεί να κοστίσουν μακροπρόθεσμα. Μην τρίβεις επίμονα την περιοχή μπρος – πίσω. Αν όταν ξεβάφεσαι οι βλεφαρίδες σου μένουν πάνω στο βαμβάκι, τότε είναι προειδοποίηση πως κάτι γίνεται λανθασμένα. Επίσης μην αφήνεις υπολείμματα από τη μάσκαρα ή το μολύβι ματιών, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις.

4. Τελειοποίησε τη τεχνική αφαίρεσης μακιγιάζ

Όσον αφορά την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, η γνώση της τεχνικής είναι το κλειδί για την πρόληψη του ερεθισμού και τη διατήρηση υγιών βλεφάρων. Κάνε απαλές κινήσεις, αποφεύγοντας το σκληρό τρίψιμο που μπορεί να οδηγήσει σε ενόχληση και ερυθρότητα. Εμπότισε το καθαρό βαμβάκι με το νερό Micellar M COSMETICS και εφάρμοσε για λίγα λεπτά πάνω στα μάτια. Επίτρεψε στο προϊόν να διασπάσει το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, με πολύ απαλές, κυκλικές κινήσεις αφαίρεσε το μακιγιάζ των ματιών, αποφεύγοντας το υπερβολικό τρίψιμο.

Για την αφαίρεση της μάσκαρα, ξεκίνησε από τη βάση των βλεφαρίδων και κινήσου προσεκτικά προς τις άκρες. Για τη συχνά παραμελημένη εσωτερική γωνία των βλεφάρων, όπου τείνουν να συσσωρεύονται το eyeliner και η μάσκαρα, χρησιμοποίησε μια μπατονέτα με το νερό Micellar M COSMETICS και αφαίρεσε απαλά κάθε επίμονο μακιγιάζ κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων.

5. Διάβασε για τη σωστή χρήση κάθε προϊόντος που χρησιμοποιήσεις

Όλα τα προϊόντα έχουν κάποιες οδηγίες χρήσης. Παραδείγματος χάρη, γνώριζες πως το νερό Micellar της M COSMETICS, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα; Οι εστέρες ελαιόλαδου που περιέχει παραμένουν στην επιδερμίδα σου μετά τον καθαρισμό και σε βοηθάνε να αποφύγεις ερεθισμούς, διατηρώντας ένα απαλό, νεανικό βλέμμα, καθώς δίνουν στο micellar νερό ενυδατικές και λιπαντικές ιδιότητες.

Αγκάλιασε λοιπόν αυτές τις πρακτικές, μην παραλείπεις την αφαίρεση μακιγιάζ στην καθημερινότητά και ζήσε σε ένα δέρμα καθαρό, υγιές και λαμπερό.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved