Απώλεια όγκου και ώριμο δέρμα

Γήρας: ου γαρ έρχεται μόνον έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και δυστυχώς είχαν δίκιο. Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του και στο πρόσωπό μας μεταξύ όλων των άλλων. Λεπτές και βαθύτερες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους, το δέρμα χάνει την πάλαι ποτέ ελαστικότητά του και ο όγκος που κάποτε είχε, υποχωρεί δίνοντας την θέση του στην χαλάρωση.

Γιατί όμως το δέρμα χάνει σε όγκο και σφρίγος και υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί ο χρόνος; Στις γραμμές που ακολουθούν θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε.

Απώλεια όγκου: το σημάδι του χρόνου στο πρόσωπο σας

Όσο περνούν τα χρόνια το δέρμα υποκύπτει στην φθορά του χρόνου και αυτό φαίνεται από τις ρυτίδες, την ξηρότητα, τις κηλίδες και τον ανομοιόμορφο τόνο που παρουσιάζει. Το κυριότερο όμως σύμπτωμα που αποτελεί και την γενεσιουργό αιτία πολλών άλλων φθορών είναι η απώλεια όγκου στο δέρμα, η οποία μάλιστα γίνεται σε δύο επίπεδα:

  • Επιφανειακά καθώς το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και εύθραυστο δημιουργώντας μια αίσθηση χαλάρωσης
  • Βαθύτερα, καθώς το δέρμα χάνει την πυκνότητά του και εμφανίζει χαλάρωση.

Το αποτέλεσμα;

Δέρμα (και πρόσωπο) με χαλαρό περίγραμμα, κουρασμένη όψη, έλλειψη ελαστικότητας και σφριγηλότητας, λεπτές γραμμές και ρυτίδες κλπ. Η φρεσκάδα και αρμονία των χαρακτηριστικών του προσώπου που κυριαρχούσε στην νιότη σταδιακά υποχωρεί…

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, στο κυρίως δέρμα που λέγεται επίσης και χορίο, “κατοικούν” οι λεγόμενοι ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Στο στρώμα αυτό της επιδερμίδας υπάρχει επίσης ένα σύμπλεγμα νερού, πολυσακχαριτών (όπως πχ υαλουρονικό οξύ), πρωτεϊνών και λιπιδίων.

Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή ελεύθερων ριζών πλήττει την δομή και την ισχύ των ουσιών αυτών ενώ ταυτόχρονα ο ρυθμός φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης επιβραδύνεται όπως και ο ρυθμός ανάπλασης των κυττάρων. Έτσι σταδιακά, η πυκνότητα του δέρματος μειώνεται, η συνοχή των κυττάρων αποδιοργανώνεται και με τον καιρό ο όγκος της επιδερμίδας φθίνει.

Πότε ξεκινά η απώλεια όγκου στο πρόσωπο;

Παρ’ ότι οι ρυθμοί ανανέωσης των κυττάρων ξεκινούν να επιβραδύνονται από την ηλικία των 20 και μετά, ωστόσο τα πρώτα σημάδια απώλειας όγκου στο πρόσωπο γίνονται αισθητά μετά την ηλικία των 40 και ακόμη πιο έντονα μετά τα 50. Την διαδικασία γήρανσης φυσικά μπορούν να επιταχύνουν παράγοντες όπως η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η μη σωστή περιποίηση του προσώπου, η μειωμένη πρόσληψη νερού κλπ.

Μπορείτε να αντιστρέψετε τον χρόνο;

Μπορείτε να καθυστερήσετε την εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου με την σωστή φροντίδα του προσώπου σας, η οποία πρέπει να βασίζεται στην εντατική ενυδάτωση και θρέψη.

Ο σκοπός είναι να αντισταθμίσετε την απώλεια υγρασίας στο δέρμα σας και να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Στην διαδικασία αυτή, πολύ αποτελεσματικά είναι τα λεγόμενα φυσικά προλιπίδια τα οποία έχουν την ιδιότητα να μιμούνται τη δομή και τη σύσταση των λιπιδίων της επιδερμίδας προσφέροντας άμεση και μακράς διάρκειας ενυδάτωση. Λειτουργώντας ουσιαστικά σαν «δεύτερο δέρμα», αυξάνουν τον δερματικό φραγμό, ενισχύοντας την υφή της επιδερμίδας ενώ παράλληλα βοηθούν τα βιομιμητικά συστατικά της σειράς M COSMETICS να εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Η σειρά M COSMETICS και η τεχνολογία των βιομιμητικών συστατικών μαζί με κάποιες καλές συνήθειες στις «αποσκευές» σας όπως, η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών, η αυξημένη πρόσληψη νερού και η αποχή από το τσιγάρο και το αλκοόλ μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά στην καθυστέρηση της απώλειας όγκου.

Μη χάνετε λοιπόν χρόνο για να μην χάνετε όγκο…

Οπλιστείτε με τα σωστά όπλα ενάντια στον χρόνο και καθυστερήστε την απώλεια όγκου για το δέρμα σας. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας μια ολοκληρωμένη περιποίηση βασισμένη στην εντατική θρέψη και ενυδάτωση και πείτε αντίο στην χαλάρωση.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved