Ποια είναι η σωστή σειρά να εφαρμόζουμε τα προϊόντα περιποίησης;

Η εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης στο πρόσωπο σου με τη σωστή σειρά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική στην αποτελεσματικότητα τους. Κάποια πράγματα άλλωστε δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Όπως δεν θα φρόντιζες την στοματική σου υγιεινή ακριβώς πριν από ένα γεύμα, παρομοίως θα ήταν αναποτελεσματικό να εφαρμόσεις την αντηλιακή σου κρέμα πριν τον καθαρισμό προσώπου.

Μαύροι κύκλοι ματιών: Αντιμετώπιση & αιτίες

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα συχνό πρόβλημα μεταξύ πολλών ανθρώπων. Ενώ πολλοί αποδίδουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια στην κληρονομικότητα ή σε σημάδια γήρανσης, υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή τους. 
Το δέρμα κάτω από τα μάτια σου είναι πολύ λεπτό και περιέχει λιγότερους αδένες από το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητο και πιο ευάλωτο στην αφυδάτωση και στην συγκέντρωση μελανίνης.

Καθαριστικά προσώπου: Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού;

Με τόσα προϊόντα καθαρισμού προσώπου που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ λογικό να αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού για το πρόσωπο σου. Κάτι που ακούγεται πολλές φορές απλό, η πληθώρα επιλογών το κάνουν πολύπλοκο και σε οδηγούν να παραμελείς την πιο σημαντική τελετουργία για το πρόσωπό σου. Γαλάκτωμα καθαρισμού ή νερό μισελάρ; Χρειάζεται ξέβγαλμα το μισελάρ; Πώς χρησιμοποιείται το γαλάκτωμα καθαρισμού; Αυτές τις απορίες θα λύσουμε σήμερα για να «ξε…καθαρίσουμε» τα πράγματα μια και καλή.

Νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς μετά τα 40. Γιατί είναι τόσο σημαντική?

Η νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς είναι η αγαπημένη μας στιγμή της ημέρας. Τα φώτα σβήνουν, οι ρυθμοί πέφτουν και η ησυχία της νύχτας επιτρέπει τη συγκέντρωση στη φροντίδα του εαυτού μας. Τη νύχτα είσαι μόνο εσύ και οι επιθυμίες σου. H νυχτερινή φροντίδα προσώπου μετά τα 40 είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι αλλαγές που σχετίζονται με το δέρμα σε αυτές τις ηλικίες, εν μέρει οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην εμμηνόπαυση. Η μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου είναι επίσης ένας παράγοντας.

Ενυδάτωση προσώπου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Έφτασε η σημαντικότερη εποχή που πρέπει να φροντίσεις την ενυδάτωση του προσώπου σου! Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν και αισθάνεσαι πλήρως ανανεωμένη και με φορτισμένες τις μπαταρίες σου.
Δυστυχώς, η εικόνα στον καθρέφτη σου, λέει μια διαφορετική ιστορία. Το πρώτο μαύρισμα του καλοκαιριού, αρχίζει να εξασθενεί ενώ η έκθεση στον ήλιο, το χλώριο και τις συνθήκες της ατμόσφαιρας κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται χλωμό και άτονο.

Κηλίδες στο πρόσωπο: Προστασία & αντιμετώπιση

Μετά το καλοκαίρι είναι πιθανό να εμφανίσεις καφέ κηλίδες στο δέρμα και ειδικότερα στα σημεία που είναι περισσότερο εκτεθειμένα στον ήλιο. Τι είναι όμως αυτά τα καφέ σημάδια στο δέρμα σου; Οι καφέ κηλίδες ή αλλιώς πανάδες ή μελαγχρωματικές κηλίδες είναι ατέλειες, συνήθως καφέ ανοιχτού χρώματος, που εμφανίζονται στο δέρμα και περισσότερο στα σημεία που είναι περισσότερο εκτεθειμένα στον ήλιο.

Πρώτες ρυτίδες έκφρασης: Συμβουλές Αντιμετώπισης

Αδιαμφισβήτητα, η ηλικία που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τις πρώτες ρυτίδες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κύριο ρόλο την κληρονομικότητα. Και ενώ γνωρίζουμε από επιστημονικές έρευνες πως το κολλαγόνο, η ινώδης πρωτεΐνη που ευθύνεται για τη σφριγηλή επιδερμίδα, αρχίζει να φθίνει από την ηλικία των 20-25, υπάρχουν συμβουλές αντιμετώπισης που βοηθούν στη μείωση του ρυθμού εμφάνισης των πρώτων ρυτίδων.

Αφυδατωμένο δέρμα από τον ήλιο: Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές.

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι, το δέρμα σου έχει ανάγκη από πρόσθετη φροντίδα. Ο ήλιος, η ζέστη και οι εναλλαγές υγρασίας, δημιουργούν την αίσθηση αφυδάτωσης και τραβήγματος στο πρόσωπο, γι’ αυτό κρίνεται αναγκαίο να ακολουθήσεις κάποια πρόσθετα μέτρα περιποίησης, ώστε να επαναφέρεις το δέρμα σου στην φυσιολογική του ισορροπία και να συνεισφέρεις στην ανάπλαση του. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για το αφυδατωμένο δέρμα, ακόμα και αν δε νιώθεις έντονα τα σημάδια της αφυδάτωσης.

Πως να δείχνεις και να νιώθεις νεότερη.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Και το γνωρίζεις κι εσύ γι’ αυτό συλλέξαμε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δείχνεις και να νιώθεις νεότερη και φρέσκια κάθε μέρα. Μπορεί η περιβαλλοντική ρύπανση και οι γρήγοροι ρυθμοί να επηρεάζουν την όψη σου και να νιώθεις το δέρμα σου θαμπό, ή μπορεί ορμονολογικές αλλαγές να επηρεάζουν τον τρόπου που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Η μπορεί απλά να θες να βρεις το μυστικό για να είσαι πάντα ο καλύτερος εαυτός σου. 

Ελεύθερες Ρίζες & Αντιοξειδωτική προστασία

Ακούς όλο και συχνότερα τη βλάβη που μπορούν να προξενήσουν οι ελεύθερες ρίζες στο δέρμα σου και τη σημασία των αντιοξειδωτικών, τα οποία έχουν την ικανότητα να τις αδρανοποιούν και παράλληλα να σε προστατεύουν. Σήμερα θα δούμε περισσότερα για αυτό το φαινόμενο καθώς και ποια βήματα μπορείς να ακολουθήσεις για να προστατευτείς.

Αντιγήρανση του δέρματος. Υιοθέτησε αυτές τις συνήθειες.

Γνώρισε τις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν στην αντιγήρανση του δέρματος σου και προστάτεψε αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος. Η γήρανση του δέρματος είναι μια φυσική διαδικασία που αναγκάζει το δέρμα να χάσει την ελαστικότητά του, εμφανίζοντας τις ρυτίδες τις κηλίδες, ειδικά σε εκτεθειμένες περιοχές τους προσώπου και του σώματος.

Άμεση ανόρθωση (lifting) προσώπου σε 5 λεπτά? Μάθε πως λειτουργεί ο ορός άμεσης ανόρθωσης.

Πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί να υπήρχε ένα προϊόν προσώπου το οποίο να προσφέρει άμεση ανόρθωση (lifting) της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο για μια σημαντική βραδινή εκδήλωση? Φυσικά αγαπάς τον εαυτό σου ακριβώς όπως είναι, απλά η κούραση και η καθημερινότητα “βαραίνουν” το δέρμα και μερικές φορές εύχεσαι να υπήρχε εκείνο το προϊόν που θα σε έδειχνε άμεσα νεότερη και πιο ξεκούραστη για λίγες ώρες.

Φωτογήρανση: Πως να προστατέψεις τη νεανική σου επιδερμίδα.

Η πρόωρη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από συχνή έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV), κυρίως από τον ήλιο αλλά και από τεχνητές πηγές όπως το solarium, είναι γνωστή ως φωτογήρανση. Επηρεάζει τα πιο ορατά μέρη του σώματος, όπως το πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια..

Βιταμίνη Ε για τις ρυτίδες και το πρόσωπο. Γνωρίζεις τα οφέλη?

Η βιταμίνη Ε είναι πιο γνωστή για τα οφέλη της για την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος. Όταν εφαρμόζεται τοπικά στο πρόσωπό μπορεί για να μειώσει τη φλεγμονή και να κάνει το δέρμα να φαίνεται νεότερο με λιγότερες ρυτίδες. Πειραματικές μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη Ε έχει αντικαρκινικές και φωτοπροστατευτικές ιδιότητες.

Σωστό ντεμακιγιάζ προσώπου: Ο σύμμαχός σου για μια λαμπερή επιδερμίδα.

Ο πιο σημαντικός κανόνας για μια επιδερμίδα που λάμπει και αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου είναι το σωστό ντεμακιγιάζ προσώπου. Και ενώ μπορεί να ακούγεται απλό, όλες κάποια στιγμή έχουμε κάνει λάθη, παραλείποντας να ξεβαφτούμε το βράδυ ή απλώνοντας make-up πάνω απ’ το makeup της προηγούμενης ημέρας. Η αλήθεια όμως είναι πως η αποτελεσματική αφαίρεση μακιγιάζ πρέπει να είναι ένα καθημερινό τελετουργικό που θα κάνεις πριν τον βραδινό ύπνο.

Ενυδατική κρέμα προσώπου για νεανικές επιδερμίδες.

Οι νεανικές επιδερμίδες έχουν εξίσου την ίδια ανάγκη για μια ενυδατική κρέμα προσώπου, η οποία θα δρα ως προστατευτικό φράγμα για το δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο και λαμπερό. Μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης προσώπου θα βοηθήσει το νεανικό δέρμα να διατηρήσει τη λάμψη του, ενώ θα αποφύγεις ερεθισμούς, ξηρότητα και επιβάρυνση από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να συγκεντρώνει η ενυδατική κρέμα για τις νεανικές επιδερμίδες, όμως?

Χρησιμοποίησε την κρέμα ματιών σου για μείωση των ρυτίδων και λαμπερό βλέμμα.

Η κρέμα ματιών σου μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην μείωση των ρυτίδων και να σου προσφέρει ένα λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα. Και η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα λαμπερό, γοητευτικό βλέμμα χωρίς μαύρους κύκλους και σημάδια του χρόνου. Μπορεί η περιποίηση του προσώπου μας πλέον να περιλαμβάνει πολλά περισσότερα προϊόντα από ότι παλιότερα, αλλά η κρέμα ματιών είναι εκείνη που παραμελείται πιο συχνά στην περιποίηση προσώπου, συνήθως λανθασμένα.

Τα βήματα της σωστής περιποίησης προσώπου για κάθε ηλικία.

Τα βήματα της σωστής περιποίησης προσώπου είναι διαφορετικά για κάθε ηλικία και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Η εποχή, η θερμοκρασία, η έκθεση στον ήλιο, η διατροφή, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς ήδη είναι μόνο μερικοί από τους εξωτερικούς παράγοντες που θα καθορίσουν τα βήματα περιποίησης προσώπου που πρέπει να ακολουθείς είτε είσαι 20 χρονών είτε άνω των 50. Ευτυχώς, το δέρμα των ονείρων σου δεν εξαρτάται μόνο από την κληρονομικότητα. 

7 Συμβουλές ομορφιάς για να υποδεχθούμε την άνοιξη με ανανεωμένο δέρμα!

Η άνοιξη είναι μια εποχή ανανέωσης: πουλιά που κελαηδούν, λουλούδια που ανθίζουν και το δέρμα μας που αναδύεται
από ένα κουκούλι εντατικής χειμερινής ενυδάτωσης. Μετά από μήνες εναλλαγής μεταξύ ζεστού, ξηρού εσωτερικού
αέρα και σκληρού κρύου έξω, το δέρμα μας είναι σίγουρα έτοιμο για μια αλλαγή στην εποχιακή φροντίδα του δέρματος.

Προστάτεψε το πρόσωπό σου, από το νέο είδος ακμής “maskne”

Πολλά άτομα ανέφεραν την εμφάνιση ακμής στο πρόσωπο τους, από τους πρώτους μήνες της καθημερινής χρήσης μάσκας. Το νέο αυτό είδος ακμή παρατηρήθηκε είτε φορούσαν μάσκες μιας χρήσης, είτε
υφασμάτινες.

Ο καλός καθαρισμός είναι το Α & το Ω στην περιποίηση του προσώπου μας!

Κάθε γυναίκα θέλει να διατηρεί το δέρμα της λείο, λαμπερό, απαλό και υγιές. Η καθημερινή περιποίηση με προϊόντα κατάλληλα για την ηλικία και τον τύπο του δέρματός μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό, εφόσον όμως η καθημερινή περιποίηση περιλαμβάνει και τον σωστό καθαρισμό του προσώπου.

Βιομιμητικά καλλυντικά προϊόντα! Μία πραγματική καινοτομία!

Τα βιομιμητικά καλλυντικά προϊόντα είναι καινοτόμα προϊόντα που βασίζονται στην επιστήμη της βιομιμητικής.
Τί είναι όμως η βιομιμητική επιστήμη; Είναι η επιστήμη που ανοίγει νέους δρόμους στην ομορφιά δίνοντας μας την δυνατότητα να φτιάξουμε στο εργαστήριο καινοτόμα συστατικά που μιμούνται τις φυσιολογικές λειτουργίες των νεανικών κυττάρων της επιδερμίδας μας.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2020 – Medical PharmaQuality | All rights reserved