Ενυδατική κρέμα και αντηλιακό: Πώς συνδυάζονται σωστά;

Και φτάνει η στιγμή που περιμένατε. Σε μισή ώρα έχετε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού και οι «πυρετώδεις ετοιμασίες ομορφιάς» έχουν ξεκινήσει, για να είστε φρέσκιες και αστραφτερές στην έξοδό σας.

Και εδώ περνάει από το μυαλό σας η σκέψη «Τι πρέπει να βάλω τώρα πρώτο; Την ενυδατική μου κρέμα ή το αντηλιακό μου;»

Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτή η σκέψη; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε είναι η ώρα να διαβάσετε τη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Ποια είναι η σωστή σειρά τοποθέτησης;

Η σωστή σειρά τοποθέτησης της ενυδατικής κρέμας και του αντηλιακού είναι η παρακάτω: Η κρέμα που πρέπει να βάζετε πρώτα είναι η ενυδατική και το αντηλιακό πρέπει να τοποθετείται πάντα τελευταίο.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι το μακιγιάζ. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βάλετε πρώτα αντηλιακό και μετά να κάνετε το μακιγιάζ.

Γιατί βάζω πρώτα ενυδατική και μετά αντηλιακό;

Η σημασία και τα οφέλη και των δύο προϊόντων είναι εξίσου μεγάλη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Η απάντηση για τη σωστή σειρά είναι απλή και επιστημονικά εξηγημένη.

Η αντηλιακή κρέμα είναι αυτή που περιέχει τους προστατευτικούς παράγοντες από την επιβλαβή δράση της ηλιακής ακτινοβολίας. Πρέπει πάντα να βρίσκεται όσο πιο εξωτερικά στο στρώμα που απλώνετε στην επιδερμίδα σας για να μην «ακυρώνεται» ουσιαστικά η προστατευτική δράση της και να συνεχίζει να σας κρατάει ασφαλείς.

Βέβαια από την άλλη πλευρά ισχύει και το αντίθετο. Δηλαδή αν τα απλώσετε ανάποδα, επειδή η αντηλιακή κρέμα είναι πιο παχύρρευστη, δεν θα επιτρέπει στην ενυδατική να εισχωρήσει με ευκολία στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Υπάρχει ένα μικρό τρικ για να θυμάστε τη σειρά όλων των προϊόντων περιποίησης. Ξεκινάμε πάντα από την πιο λεπτόρρευστη υφή και καταλήγουμε στην πιο παχύρρευστη.

Μήπως να μην βάλω την ενυδατική καθόλου;

Μην κάνετε αυτό το λάθος, επειδή φοβηθήκατε ότι η ενυδατική μπορεί να «μειώσει» την επίδραση της αντηλιακής προστασίας. Όπως σας εξηγήσαμε προηγουμένως, αν τα συνδυάζετε με το σωστό τρόπο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Επιπλέον, όπως τονίσαμε και οι δύο κρέμες είναι το ίδιο σημαντικές. Ειδικά τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες, η ενυδατική είναι απολύτως απαραίτητη για την επιδερμίδα σας.

Ένα διψασμένο και αφυδατωμένο δέρμα σημαίνει πρακτικά δέρμα χωρίς ζωντάνια με τάση για ρυτίδες. Οπότε ουσιαστικά την ενυδατική σας δεν μπορείτε να την αποχωρίζεστε ποτέ.

Επιπλέον υπάρχει και ένας ακόμα λόγος. H M COSMETICS ενυδατική κρέμα ελαφριάς και πλούσιας υφής είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία θα ενισχύσουν τη δράση του αντηλιακού έναντι στην οξειδωτική βλάβη που προκαλεί η ακτινοβολία στο δέρμα.

Ακολούθησα τη σωστή σειρά αλλά χρειάζομαι επιπλέον ενυδάτωση

Πολλές φορές, παρόλο που ακολουθείτε τη σωστή σειρά τοποθέτησης των προϊόντων περιποίησης, μπορεί να νιώθετε ξηρότητα ή τράβηγμα.

Υπάρχει και εδώ η λύση. Σας προτείνουμε να ενυδατώσετε επιπλέον την επιδερμίδα σας και να δώσετε την ανάσα δροσιάς που χρειάζεται με το M COSMETICS firming serum πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας.

Bonus πληροφορία

Επειδή υπάρχει πολύ συχνά μια παρεξήγηση με το αν η προστατευτική δράση λειτουργεί αθροιστικά, να σας ενημερώσουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν απλώσετε δηλαδή μια ενυδατική με δείκτη προστασίας 30 και μια αντηλιακή με 40, τότε η συνολική προστασία παραμένει 40!!

Αυτές ήταν οι απαραίτητες συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχάσετε. Καλές βουτιές και καλό καλοκαίρι! Προμηθευτείτε από αυτά τα φαρμακεία ολόκληρη τη σειρά M COSMETICS.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved