Εσύ ξέρεις τι τύπο δέρματος έχεις;

Ο τύπος του δέρματος μας καθορίζει το πώς αυτό αντιδρά απέναντι στις εξωτερικές συνθήκες και τις εσωτερικές διεργασίες του οργανισμού μας. Επίσης, αποτελεί το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή της κατάλληλης φροντίδας και περιποίησης του.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες (αλλά και άνδρες) έχουν άγνοια γύρω από το θέμα και έτσι οδηγούνται συχνά σε λάθος επιλογές οι οποίες μπορεί να κοστίσουν στην υγεία και την εμφάνισή του αλλά και σε χρήμα.

Αλήθεια εσείς ξέρετε τι τύπο δέρματος έχετε; Αν όχι, στο άρθρο αυτό εμείς θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κατακτήσετε αυτήν την πολύτιμη γνώση!

Ποιοι τύποι δέρματος υπάρχουν;

Υπάρχουν αρκετοί τύποι δέρματος και η διάκριση τους γίνεται με βάση την υφή τους και κάποια άλλα χαρακτηριστικά. Η επιδερμίδα λοιπόν μπορεί να είναι:

  • κανονική
  • ξηρή
  • λιπαρή
  • μικτή
  • ευαίσθητη

Παράγοντες όπως η εναλλαγή των εποχών και του κλίματος, η διατροφή ή ψυχολογική μας κατάσταση μπορούν να επηρεάσουν τον τύπο του δέρματος.

Κανονικό δέρμα

Ο τύπος δέρματος αυτός έχει λεία, καθαρή, και φυσιολογικά ενυδατωμένη υφή. Η επιδερμίδα χάρη στην καλή της κυκλοφορία παραμένει ελαστική ενώ σπάνια εμφανίζει κηλίδες και σημάδια, ανοικτούς πόρους ή σημεία ξηρότητας/λιπαρότητας. Με λίγα λόγια είναι ευχής έργον να έχετε κανονικό δέρμα μιας και δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες.

Η κατάλληλη φροντίδα;

Απλά πράγματα. Ένα ήπιο καθαριστικό όπως το νερό Micellar M COSMETICS, εβδομαδιαία απολέπιση και μια καλή ενυδατική και είστε έτοιμες!

Ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα στερείται της αναγκαίας υγρασίας και έτσι είναι λιγότερο ελαστικό και μπορεί να “τραβάει” κυρίως όταν ο καιρός είναι κρύος. Αν και λείο στην υφή του, εμφανίζει πιο γρήγορα μικρές γραμμές και ρυτίδες κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα, ενώ έχει τάση εμφάνισης φαγούρας και σημαδιών, όπως κοκκινίλες.

Η κατάλληλη περιποίηση;

Ήπιος καθαρισμός και θρέψη της επιδερμίδας με την πλούσιας υφής ενυδατική κρέμα
M COSMETICS και τον αντίστοιχο όρο ανάπλασης. Η απολέπιση πρέπει να γίνεται με πολύ ήπια προϊόντα. Και φυσικά άφθονη κατανάλωση νερού.

Λιπαρό δέρμα

Σε αντίθεση με το ξηρό, εδώ έχουμε παραγωγή επιπλέον σμήγματος και έτσι το δέρμα αυτό έχει την τάση να εμφανίζει μαύρα στίγματα και σπυράκια (εξάρσεις ακμής) αλλά και ορατή “γυαλάδα”. Συχνά ωχρό σε απόχρωση, εμφανίζει πιο έντονα πόρους και κηλίδες. Το καλό βέβαια είναι ότι αργεί να “σπάσει” και να κάνει ρυτίδες.

Η κατάλληλη φροντίδα;

Καλός καθαρισμός πρωί και βράδυ, και μια ελαφριά κρέμα ημέρας όπως η M COSMETICS ελαφριάς υφής προτείνονται σε αυτή την περίπτωση.

Μικτό δέρμα

Εδώ έχουμε έναν συνδυασμό των δύο παραπάνω τύπων καθώς έχουμε μια λιπαρή περιοχή – το επονομαζόμενο “Τ” – που περιλαμβάνει το μέτωπο, την μύτη και το πηγούνι και το υπόλοιπο μέρος του προσώπου (μάγουλα, μάτια, λαιμός) που είναι πιο ξηρό. Περιστασιακά μπορεί να εμφανίσει σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Η κατάλληλη περιποίηση;

Ανάλογα με τις περιοχές που εμφανίζουν ξηρότητα μπορείτε να εναλλάσσετε τα προϊόντα περιποίησης ώστε να καλύπτετε όλες τις ανάγκες του δέρματος. Η σειρά M COSMETICS είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, προσφέροντας μια ρουτίνα ομορφιάς απλή αλλά άκρως αποτελεσματική.

 

Ευαίσθητο δέρμα

Η πιο …ευαίσθητη κατηγορία από όλες. Το δέρμα εδώ είναι ευάλωτο στους εξωτερικούς (πχ καιρικές συνθήκες) και εσωτερικούς παράγοντες (π.χ. άγχος) με τάση προς κνησμό και ερυθρότητα.

Η κατάλληλη περιποίηση;

Για το δέρμα αυτό αποφύγετε σκληρά scrub και το έντονο τρίψιμο με τα χέρια ή την πετσέτα σας. Επιλέξτε προϊόντα που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες επανόρθωσης της φύσης και κρέμες με ελαφριά σύνθεση.

Εν κατακλείδι

Ανεξαρτήτως του τύπου της επιδερμίδας σας – τον οποίο πλέον πιστεύουμε έχετε αναγνωρίσει – το μείζον είναι να μην παραλείπετε την κατάλληλη για εσάς ρουτίνα περιποίησης. Ο σωστός καθαρισμός (πρωί και βράδυ), η τόνωση και η θρέψη του δέρματος με την κατάλληλη κρέμα ημέρας (και τον ορό) είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθείτε πιστά για να απολαμβάνετε ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο και σώμα.

Και φυσικά δεν ξεχνάτε την αντηλιακή σας.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved