Ευαίσθητο δέρμα: Η σωστή περιποίηση

Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια όλο και πιο σκληρούς χειμώνες στη χώρα μας, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει. Η εναλλαγή από την κρύα εξωτερική ατμόσφαιρα στο ζεστό γραφείο ή σπίτι μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στο δέρμα σου, ειδικά όταν αυτό είναι ευαίσθητο.

Χαρακτηριστικά του ευαίσθητου δέρματος

Το ευαίσθητο δέρμα εμφανίζεται συνήθως ως κόκκινο και ξηρό. Μπορεί να εμφανίσει φαγούρα ή κάψιμο. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να εμφανίσει φουσκάλες ή ξεφλούδισμα. Η αίσθηση “τραβήγματος” όταν έχεις ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητική.

Τρόπος περιποίησης του ευαίσθητου δέρματος

Ο χρυσός κανόνας στην περιποίηση του ευαίσθητου δέρματος είναι η δοκιμή. Εάν το δέρμα σου αντιδρά σε κάποιο προϊόν περιποίησης, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτή την αντίδραση, συμπεριλαμβανομένου της ευαισθησίας σε κάποιο συστατικό του προϊόντος. Ακόμα και η αλλεργία σε ορισμένα αλλεργιογόνα, όπως parabens ή συντηρητικά που υπάρχουν στα περισσότερα καλλυντικά.

Όταν χρησιμοποιείς ένα νέο προϊόν, κάνε πάντα μια δοκιμαστική εφαρμογή σε ένα μικρό, δυσδιάκριτο κομμάτι δέρματος (όπως πίσω από το αυτί) πριν από την εφαρμογή. Περίμενε τουλάχιστον 24 ώρες για σημάδια ερεθισμού, ερυθρότητας ή άλλων παθήσεων του δέρματος. Αν δεν εμφανίσεις ερεθισμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προϊόν άφοβα.

Το κάθε δέρμα, σίγουρα έχει τις δικές του ανάγκες, οπότε η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο προτείνεται ανεπιφύλακτα, τουλάχιστον για τον προσδιορισμό του προβλήματος και τις πρώτες οδηγίες. Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να αποφεύγεις προϊόντα που έχουν βαριές συνθέσεις  ή parabens και να κρατάς τη ρουτίνα περιποίησης όσο πιο απλή γίνεται, χωρίς να υπερφορτώνεις το δέρμα σου.

Μην αλλάζεις συχνά προϊόντα περιποίησης

Θα πρέπει να προσδιορίσεις ποια είναι τα προϊόντα στα οποία αντιδρά το δέρμα σου και να τα αποφεύγεις. Προτίμησε όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα προϊόντα περιποίησης, χωρίς συντηρητικά. Αν έχεις βρει τα προϊόντα που δεν προκαλούν το δέρμα σου μείνε πιστή στην εφαρμογή τους, ενυδατώνοντας το δέρμα προσεκτικά το πρωί και το βράδυ για να προστατευτείς από την απώλεια νερού και να διατηρήσεις ένα υγιές φράγμα από την καθημερινή επίθεση περιβαλλοντικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ρύπανσης και του ανέμου.

Απόφυγε το ζεστό νερό

Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό κατά την διάρκεια του καθημερινού σου καθαρισμού προσώπου αλλά και του ντους σου. Το ζεστό νερό θα επιφέρει ακόμα περισσότερη αφυδάτωση, κάτι που δεν θες για το ήδη ερεθισμένο δέρμα σου.

Καθάρισε το πρόσωπό σου με ασφαλή προϊόντα για το ευαίσθητο δέρμα

Διάλεξε ένα σαπούνι καθαρισμού ειδικό για το ευαίσθητο δέρμα σου, ή ένα ασφαλές Micellar νερό καθαρισμού με ενυδατικούς παράγοντες, το οποίο δεν θα επιβαρύνει την κατάσταση του δέρματος σου περισσότερο, αλλά αντίθετα θα φροντίζει και για την επιπλέον ενυδάτωση του. Επίσης, όταν ολοκληρώσεις τον καθαρισμό του ευαίσθητου προσώπου σου, επέλεξε μία καθαρή πετσέτα προσώπου, και προτίμησε τα ελαφρά χτυπήματα και όχι το δυνατό τρίψιμο.

Θα πρέπει πάντα να επιλέγεις προϊόντα δερματολογικά ελεγμένα και ποιοτικά προϊόντα προστασίας. Μην ξεχνάς ότι και στη δική σου περίπτωση η ενυδάτωση του δέρματος είναι το παν. Διάλεξε μία κρέμα ενυδάτωσης χωρίς parabens, και χωρίς αλκοόλ.

Στην M COSMETICS σε συνεργασία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, Medical Pharmaquality, έχουμε δημιουργήσει μία σειρά προϊόντων που βασίζονται σε εξαιρετικά, απαλά για το δέρμα συστατικά, χωρίς προσθήκη parabens. Όλα τα προϊόντα μας είναι δερματολογικά ελεγμένα. Εφαρμόζοντας την  τεχνολογία της βιομιμητικής για την παραγωγή καλλυντικών προϊόντων που «μιμούνται» τις λειτουργίες της νεανικής επιδερμίδας, τα προϊόντα της M COSMETICS, δίνουν όψη λείανσης, υγείας και ευεξίας στο δέρμα κάθε γυναίκας. Η σειρά περιποίησης της M COSMETICS, προσφέρει ανάπλαση και ανόρθωση του δέρματος, μέσω της αντιρυτιδικής και συσφικτικής της δράσης.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved