Η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου ανάλογα τον τύπο δέρματός σου

Οι τύποι δέρματος του κάθε προσώπου ανήκουν σε μια από τις εξής κατηγορίες: Κανονικό, λιπαρό, ξηρό, μεικτό, ευαίσθητο. Ο κάθε τύπος, χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα. Ας δούμε λοιπόν πως να χειριστούμε την κατάσταση βάση του δικού μας δέρματος…

Κατηγορίες τύπων δέρματος

Το ανθρώπινο δέρμα μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε κάποιον από τους παρακάτω τύπους.

1) Κανονικό δέρμα: Χαρακτηρίζεται από λίγη ξηρότητα, αλλά παράλληλα είναι λαμπερό, καθαρό χωρίς καμία λιπαρότητα. Εμφανίζει λίγα σπυράκια, δεν έχει κοκκινίλες και οι πόροι είναι αρκετά μικροί. Είναι ένα ποιοτικό δέρμα που πρέπει να προστατεύεται κατάλληλα από τις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και με την χρησιμοποίηση των κατάλληλων αντηλιακών. Καίριο ρόλο διαδραματίζει επίσης η τιθάσευση του καθημερινού άγχους και η υιοθέτηση της κατάλληλης διατροφής.

2) Λιπαρό δέρμα: Δέρμα που έχει μεγάλους πόρους, ενώ η λιπαρότητα είναι αισθητή στην επιφάνεια του προσώπου. Είναι αρκετά κολλώδες δέρμα, σχηματίζονται αρκετά σημάδια και σπυράκια, ενώ παρουσιάζει αυξημένες εκκρίσεις ιδρώτα. Υπολογίζεται ότι το 40-55 % των ενηλίκων έχουν λιπαρό δέρμα και ένας απλός τρόπος να το διαπιστώσουμε είναι να ταμπονάρουμε το πρόσωπο μας με χαρτί. Σε περίπτωση που το χαρτί αφήσει σημάδια, το δέρμα μας είναι λιπαρό. Πρέπει να ακολουθείται επιμελώς ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού προσώπου, χωρίς να το παρακάνουμε. Ένα καλό χαρακτηριστικό του λιπαρού δέρματος είναι η δυσκολία ανάπτυξης ρυτίδων.

3) Ξηρό δέρμα: Τα χαρακτηριστικά του το κάνουν να είναι σφιχτό και τραχύ. Δεν υπάρχει λάμψη και χάνει εύκολα την υγρασία του. Η χρήση προϊόντων απολέπισης και ενυδατικών ελαιών είναι απαραίτητα στην φροντίδα αυτού του είδους δέρματος.

4) Μεικτό δέρμα: Το δέρμα αυτό έχει στοιχεία από όλους τους παραπάνω τύπους προσώπου. Άλλες φορές μπορεί να εμφανίζει, ξηρότητα, άλλες λιπαρότητα και σπυράκια. Η λιπαρότητα συνήθως εμφανίζεται στο μέτωπο, στη μύτη και το πηγούνι. Συνήθως το φαινόμενο είναι σε έξαρση όταν αλλάζει ο καιρός, ενώ συνίσταται να αποφεύγετε τον ήλιο και τη σκόνη.

5) Ευαίσθητο δέρμα: Το ευαίσθητο δέρμα είναι ξηρότερο από τους άλλους τύπους και έχει τους μικρότερους πόρους. Η εφαρμογή κάποιων σύνθετων προϊόντων περιποίησης ενδέχεται να προκαλέσει εκτεταμένες κοκκινίλες στο δέρμα και για αυτό ενδείκνυται η χρησιμοποίηση ήπιων προϊόντων περιποίησης προσώπου.

Οι καλύτερες αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου για τους διαφορετικούς τύπους δέρματος

Ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχει καθεμία από μας συνίσταται η χρήση κρεμών προσώπου με κάποια κυρίαρχα συστατικά ή υφές. Παρακάτω για τον κάθε τύπο δέρματος, παρατίθενται οι καλύτερες αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου.

1) Κανονικό Δέρμα: Στον τύπο αυτό δέρματος δεν αναζητούμε κάποια εξεζητημένη λύση. Γενικότερα, όσο πιο ενυδατική είναι η σύσταση της κρέμας τόσο καλύτερο. Από υφή αναζητάμε μια ελαφριά υφή όπως η 24ωρη κρέμα ελαφριάς υφής M COSMETICS.

2) Λιπαρό δέρμα: Συνίσταται να χρησιμοποιούνται ήπια καθαριστικά για καθαρισμό όπως το νερό καθαρισμού M COSMETICS, το οποίο διεισδύει βαθιά στο δέρμα και καθαρίζει αποτελεσματικά τους πόρους. Η κρέμα που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει ελαφριά υφή ενώ αποτελεσματικά είναι τα προϊόντα που περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους μειώνουν τα ξεσπάσματα που μπορεί να προκαλέσει η λιπαρότητα και προστατεύουν από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος.

3) Ξηρό δέρμα: Σε αυτήν την περίπτωση προτείνονται οι κρέμες που έχουν ως βασικά συστατικά ενυδατικούς παράγοντες, τα οποία προσφέρουν εντατική ενυδάτωση. Η αγαπημένη σου σειρά M COSMETICS περιλαμβάνει την 24ωρη κρέμα πλούσιας υφής, η οποία είναι ιδανική για το ώριμο ή ξηρό δέρμα που αναζητάει βαθιά θρέψη και ισχυρή αντιρυτιδική προστασία σε συνδυασμό με την εντατική ενυδάτωση.

4) Μεικτό δέρμα: Αναζήτησε κρέμες με συστατικά που λειτουργούν καλά τόσο στα λιπαρά όσο και στα ξηρά σημεία και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρο το πρόσωπο. Η βιταμίνη C, βασικό συστατικό της σειράς M COSMETICS, προάγει την ανάπτυξη κολλαγόνου, ενώ φωτίζει τον τόνο του δέρματος. Είναι εξαιρετικά ευεργετική για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του μικτού δέρματος.

5) Ευαίσθητο δέρμα: Στην περίπτωση αυτή συμβουλεύομαστε πρώτα τον δερματολόγο. Συνίσταται η κρέμα να έχει ως βάση λιγότερα από 10 διαφορετικά συστατικά για να μειωθούν οι πιθανότητες ισχυρών αλληλεπιδράσεων με το ευαίσθητο δέρμα. 

Όποιο τύπο δέρματος και αν έχεις η σειρά M COSMETICS έχει δημιουργηθεί για εσένα προσφέροντας ολοκληρωμένη φροντίδα στο δέρμα σου. Τα βιομιμητικά συστατικά που περιέχονται στις κρέμες M COSMETICS προσφέρουν ισχυρή αντιρυτιδική δράση, ορατό & άμεσο αποτέλεσμα lifting και σημαντική λείανση της επιδερμίδας, οι βιταμίνες Ε & C προσφέρουν αντιοξειδωτική & αντιγηραντική δράση, οι βιταμίνες A & F προσφέρουν αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας ενώ η πανθενόλη & το βούτυρο karité ενισχυμένη ενυδάτωση.

Απλά Όμορφη!

 

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved