Η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου για 50+

Η είσοδος στην δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μεγάλες ορμονικές αλλαγές που δεν επηρεάζουν μόνο τη λειτουργία του σώματος αλλά αντανακλώνται επίσης και στο πρόσωπο σας. Στην φάση αυτή της ζωής σας οι ρυτίδες βαθαίνουν, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τη λάμψη του και ο χρόνος που περνά αφήνει πλέον πιο έντονα τα σημάδια του.

Η αντιρυτιδική κρέμα, το βασικό όπλο αντιγήρανσης που – ιδανικά – εντάξατε στην skincare ρουτίνα σας ήδη από την δεκαετία των 30, συνεχίζει να αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της. Ποια θεωρείται όμως η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου για ηλικίες 50+ και ποιες ανάγκες πρέπει να καλύπτει; Αν θέλετε να ακολουθείτε τις σύγχρονες τάσεις της κοσμετολογίας τότε καλό είναι να διαλέξετε μια κρέμα πλούσιας υφής με βιομιμητικά συστατικά.

Και αν δεν τα έχετε ξανακούσει, στο άρθρο αυτό θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά.

Τι ανάγκες έχει η ώριμη επιδερμίδα;

Πριν μάθετε για τα βιομιμητικά συστατικά όμως, καλό είναι να γνωρίζετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας σε αυτήν την ηλικία.

Μετά τα 50 το δέρμα σας χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ενυδάτωση, γιατί η ξηρότητα αυξάνεται και οι ρυτίδες βαθαίνουν ακόμα περισσότερο. Επίσης, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει θαμπή, κουρασμένη και πιο γερασμένη.

Μια αντιρυτιδική κρέμα με πλούσια ενυδατικά στοιχεία – και βιομιμητικά συστατικά όπως θα δείτε παρακάτω – αυξάνει τα λιπίδια και τα επίπεδα του κολλαγόνου στην επιδερμίδα σας, επαναφέροντας την ελαστικότητά της.

Τι είναι τα βιομιμητικά συστατικά;

Τα βιομιμητικά συστατικά μιμούνται ουσιαστικά τη δομή και την φυσική σύνθεση του νεανικού δέρματος καθώς και τη λειτουργία ουσιών που βρίσκονται φυσικά σε αυτό, καθιστώντας τα απόλυτα συμβατά με την επιδερμίδα. Με τον τρόπο αυτό προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στην αγώνα κατά της γήρανσης και γίνονται ολοένα και πιο περιζήτητα στις συνθέσεις των καλλυντικών τελευταίας γενιάς.

Το μεγάλο τους ατού; Είναι ότι πετυχαίνουν μια εξαιρετικά αρμονική σχέση μεταξύ του προϊόντος περιποίησης και του δέρματος ενισχύοντας από την μία τη δράση του και από την άλλη τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας. Δύο σε ένα δηλαδή.

Πώς δρουν τα βιομιμητικά συστατικά;

Στον οργανισμό μας υπάρχουν ουσίες όπως τα πεπτίδια, τα ένζυμα, οι πρωτεΐνες, οι ορμόνες κ.α. που βοηθούν τα κύτταρα να αυτοεπιδιορθώνονται. Επειδή όμως με την πάροδο του χρόνου και ειδικά μετά την ηλικία των 50, αυτή η φυσική διαδικασία φθίνει, και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο, έρχεται η βιομιμητική τεχνολογία για να δώσει την λύση.

Η βιομιμητική περιποίηση του δέρματος ενσωματώνει τα συστατικά που βρίσκονται φυσικά στο νεανικό δέρμα, όπως νερό, λιπίδια, πρωτεΐνες, σάκχαρα, μεταλλικά άλατα, ένζυμα κ.α. Επομένως, το δέρμα αναγνωρίζοντας αυτά τα συστατικά ως «δικά του», τα «δέχεται» και ξέρει πώς να τα χρησιμοποιεί για να βοηθήσει στην ανάπλαση των κυττάρων και την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Ποια τα οφέλη των βιομιμητικών συστατικών;

Ακριβώς επειδή μπορούν και προσομοιάζουν τα φυσικά συστατικά και την σύνθεση της επιδερμίδας, τα οφέλη τους μεγιστοποιούνται σε σχέση με άλλα απλά προϊόντα περιποίησης.

Με την χρήση μιας αντιρυτιδικής κρέμας βιομιμητικής τεχνολογίας και πλούσιας υφής, τα αποτελέσματα στο δέρμα σας είναι άμεσα και ορατά. Τα συστατικά αυτά:

  • λειαίνουν την υφή της επιδερμίδας
  • αυξάνουν την σφριγηλότητα της
  • ενισχύουν την ανόρθωση του περιγράμματος (κάτι σαν ένα άμεσο lifting)
  • μεγιστοποιούν την ενυδάτωση
  • φυλακίζουν την υγρασία στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος
  • επαναφέρουν τη λάμψη στο πρόσωπο
  • διατηρούν νεανικό το δέρμα.

Κανένας δεν είναι νέος μετά τα σαράντα, αλλά μπορεί να είναι κανείς ακαταμάχητος σε όλες τις ηλικίες. – Coco Chanel –

Τι 30; Τι 40; Τι 50;

Η αλήθεια είναι ότι η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός αλλά το να νιώθετε όμορφες (και να είστε ακαταμάχητες όπως έλεγε και η Mademoiselle Coco) σας αξίζει σε κάθε ηλικία. Επιλέγοντας την αντιρυτιδική κρέμα πλούσιας υφής της M COSMETICS μπορείτε να επιβραδύνετε τον χρόνο και τα σημάδια του. Ειδικά αν περιέχει βιομιμητικά συσταστικά που αυξάνουν ακόμα περισσότερο τη δράση της.

Βέβαια αν θέλετε να πετύχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα συνδυάστε την με μια αντιρυτιδική κρέμα ματιών και έναν ορό ανάπλασης που όμως περιέχει και αυτός βιομιμητικές ουσίες.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved