Καθαριστικά προσώπου: Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού;

Με τόσα προϊόντα καθαρισμού προσώπου που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ λογικό να αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού για το πρόσωπο σου. Κάτι που ακούγεται πολλές φορές απλό, η πληθώρα επιλογών το κάνουν πολύπλοκο και σε οδηγούν να παραμελείς την πιο σημαντική τελετουργία για το πρόσωπό σου. Γαλάκτωμα καθαρισμού ή νερό μισελάρ; Χρειάζεται ξέβγαλμα το μισελάρ; Πώς χρησιμοποιείται το γαλάκτωμα καθαρισμού; Αυτές τις απορίες θα λύσουμε σήμερα για να «ξε…καθαρίσουμε» τα πράγματα μια και καλή.

Θα λύσουμε επίσης τις απορίες που αφορούν τον καθαρισμό προσώπου αναλόγως του τύπου δέρματος σου και θα σου προτείνουμε συμβουλές καθαρισμού προσώπου που μπορείς να ακολουθείς κάθε φορά που αφαιρείς το μακιγιάζ ή καθαρίζεις το πρόσωπό σου.

Σα γενική συμβουλή συνίσταται να καθαρίζεις το πρόσωπό σου τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα. Ωστόσο, οι φορές που καθαρίζεις το πρόσωπό σου μπορεί να είναι λιγότερο σημαντικές από το πώς γίνεται η διαδικασία. Να δίνεις τον απαιτούμενο χρόνο που κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός λαμπερού δέρματος που ακτινοβολεί υγεία και ενός θαμπού, άτονου δέρματος με ερεθισμούς.

Μαντηλάκια καθαρισμού

Τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι ένας εύκολος τρόπος επιφανειακού καθαρισμού προσώπου και είναι πολύ βολικά για τις μέρες που δεν έχεις πρόσβαση στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου. Δεν έχουν την ιδιότητα να εισχωρούν βαθιά μέσα στο δέρμα και συχνά αφήνουν υπολείμματα, γι’ αυτό οι περισσότεροι δερματολόγοι προτείνουν να τα χρησιμοποιείς σαν λύση ευκολίας και όχι συχνά. Αν έχεις ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα  καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις μια άλλη λύση καθαρισμού, καθώς τα μαντηλάκια θα προξενήσουν περαιτέρω ερεθισμό και μπορεί να αφήσουν σημάδια και κοκκινίλες στο δέρμα σου.

Νερό Micellar

Το νερό micellar είναι το προϊόν καθαρισμού της δεκαετίας. Σε αυτό «ορκίζονται» δερματολόγοι, influencers, αισθητικοί και ειδικοί ομορφιάς. Τα μικκύλια, αυτά τα μικρά μόρια ελαίου τα οποία αιωρούνται στο νερό, απομακρύνουν το μακιγιάζ, τους ρύπους και τα περιττά έλαια από το δέρμα σου, εισχωρώντας στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και σου προσφέρουν βαθύ καθαρισμό παράλληλα με ένα εκπληκτικό αίσθημα ενυδάτωσης.

Ειδικότερα το νερό Micellar της σειράς M COSMETICS εκτός από το ότι δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και εξαιρετικό για το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα, καθώς δεν απογυμνώνει την επιδερμίδα από τα σημαντικά φυσικά της έλαια. Επιπλέον αντικαθιστά τη χρήση τόνερ καθώς δεν διαταράσσει το PH της επιδερμίδας, γλυτώνοντας σου ένα ακόμα βήμα στον καθαρισμό προσώπου και ματιών. Χρησιμοποίησε το όσες φορές θέλεις μέσα στη μέρα για ένα καθαρό δέρμα απαλλαγμένο από λιπαρότητα και ρύπους.

Γαλάκτωμα καθαρισμού

Το γαλάκτωμα καθαρισμού συνίσταται ιδιαίτερα στις ξηρές επιδερμίδες. Λόγω της λιπαρότητας του δε θεωρείται σωστή επιλογή για τις λιπαρές επιδερμίδες. Συνήθως απλώνεται στο πρόσωπο και με μασάζ αφαιρεί το μακιγιάζ και τους ρύπους, ενώ χρειάζεται αφαίρεση και στις περισσότερες περιπτώσεις απαραιτήτως ξέβγαλμα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή στα μάτια, καθώς αρκετά δεν είναι φιλικά για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών ή περιέχουν αλκοόλ. Ίσως χρειαστεί εφαρμογή τόνερ για να βεβαιωθείς ότι το περίσσευμα του προϊόντος δεν θα φράξει τους πόρους σου.

Τζελ καθαρισμού

Τα τζελ καθαρισμού είναι ιδανική επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα. Η χρήση τους δεν είναι πολύ διαδεδομένη και ισορροπούν ανάμεσα σε νερό micellar και σαπούνι καθαρισμού, αφού χρειάζονται νερό για να ενεργοποιηθούν και παράγουν αφρό με τον καθαρισμό. Χρειάζονται ξέβγαλμα και πρόσβαση σε νερό αλλά αφήνουν επίσης αίσθηση δροσιάς στο δέρμα. Επειδή είναι απαλά χρειάζεται προσοχή στην επιλογή καθώς ορισμένα δεν αφαιρούν αποτελεσματικά το μακιγιάζ.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο καθαρισμού που θα επιλέξεις νικητής στην καρδιά μας και στις συγκρίσεις είναι το νερό Micellar και αυτός είναι ο λόγος που το επιλέξαμε ως το μοναδικό πρωτοποριακό προϊόν καθαρισμού στη σειρά M Cosmetics. Ένα προϊόν που καθαρίζει το δέρμα εύκολα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να χρειάζεται περισσότερα προϊόντα, ενώ παράλληλα χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση είναι το μόνο που ταιριάζει σε μια δυναμική γυναίκα σαν εσένα που ζεις σε γρήγορους ρυθμούς παραμένοντας πάντα φρέσκια και απλά όμορφη.

Απλές συμβουλές καθαρισμού προσώπου

  • Τα χέρια θα πρέπει να πλένονται προσεκτικά πριν έρθουν σε επαφή με το πρόσωπο.
  • Το χλιαρό νερό είναι το πιο αποτελεσματικό στον καθαρισμό προσώπου.
  • Επανέλαβε τον καθαρισμό προσώπου μέχρι το βαμβάκι να φαίνεται καθαρό.
  • Η απολέπιση αν και πιο σπάνια είναι ένα σημαντικό βήμα στην τελετουργία καθαρισμού.
  • Ολοκλήρωσε με ενυδάτωση. Η ενυδάτωση με μια ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητο μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, καθώς βοηθά στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved