Τα κριτήρια για να επιλέξεις την κατάλληλη κρέμα ενυδάτωσης για ένα λαμπερό, όμορφο δέρμα μετά τα 50

Η δεκαετία των 50+ είναι μια δεκαετία που για εμάς τις γυναίκες είναι πολύ σημαντική λόγω των ορμονολογικών και άλλων αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα μας. Η εμμηνόπαυση και το προεμμηνοπαυσιακό στάδιο επιφέρουν μια σειρά αλλαγών στον οργανισμό μας και φυσικά το δέρμα μας δεν μένει ανεπηρέαστο. Για τον λόγο αυτό η περιποίηση του προσώπου πρέπει να είναι στοχευμένη και να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της επιδερμίδας.

 

Τι συμβαίνει στο δέρμα μας στην ηλικία των 50+;

Διανύοντας την ηλικία αυτή το δέρμα έχει ήδη αρχίσει να χάνει την σφριγηλότητα και την λάμψη του. Γίνεται πιο θαμπό, οι ρυτίδες γίνονται πλέον αρκετά εμφανείς και βαθαίνουν, η ελαστικότητά του μειώνεται, γίνεται πιο εύθραυστο και λιγότερο φωτεινό. Το δέρμα σε αυτή την ηλικία παράγει λιγότερο κολλαγόνο και έλαια ενώ εμφανίζει επίσης συχνά και κηλίδες ή δυσχρωμίες.

Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι μια περιποίηση ολιστικής αντιγήρανσης. Και η κρέμα προσώπου που θα επιλεγεί πρέπει να έχει μια σειρά από συγκεκριμένα συστατικά που θα βάλουν φρένο στα σημάδια του χρόνου.

Ποια είναι τα συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σε αυτήν την ηλικία;

Τα βασικά συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, οι ενυδατικοί παράγοντες (όπως η πανθενόλη και το βούτυρο καριτέ), τα ceramides και τα βιομιμητικά συστατικά. Στην M COSMETICS έχουμε μεριμνήσει, να συμπεριλάβουμε τα περισσότερα από τα παραπάνω στοιχεία στις κρέμες και τα καλλυντικά που δημιουργούμε, προκειμένου να σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη φροντίδα προσώπου που να καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε την κρέμα προσώπου για ηλικίες άνω των 50;

Τα κριτήρια επιλογής της αντιγηραντικής κρέμας προσώπου είναι βασικά η περιεκτικότητα της στα συστατικά που είδαμε προηγουμένως.

Τι προσφέρουν αυτά τα συστατικά;

Τα συστατικά αυτά δρουν ενισχυτικά στην παραγωγή του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του φυσικού υαλουρονικού οξέος. Ευνοούν επίσης την κυτταρική ανάπλαση, αναπληρώνουν την χαμένη ενυδάτωση, βοηθούν τον υδρολιπικό φραγμό και καταπολεμούν τις τυχόν δυσχρωμίες. Η καθημερινή τροφή του δέρματος με αυτά επιβραδύνει τα σημάδια του γήρατος.

Πριν βγείτε λοιπόν στην αγορά για να προμηθευτείτε την 50+ κρέμα προσώπου σας είναι καλό να λάβετε υπόψιν σας τα παραπάνω κριτήρια και να ελέγξετε ότι η κρέμα στην σύσταση της περιέχει τουλάχιστον ένα ή περισσότερα από τα στοιχεία που αναφέραμε παραπάνω.

Η ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου συνεχίζεται

Η αντιγηραντική κρέμα προσώπου αποτελεί την βασική ασπίδα ενάντια στην φθορά της επιδερμίδας από τα σημάδια του γήρατος. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέρος της καθημερινής περιποίησης του προσώπου, για να επιτυγχάνει καλύτερα τον σκοπό της. Πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζουμε να καθαρίζουμε το πρόσωπο μας πρωί και βράδυ, κάνουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα απολέπιση και “σφραγίζουμε” την περιποίηση τακτικά, με την εφαρμογή μιας αντιγηραντικής μάσκας την οποία επιλέγουμε με τα ίδια κριτήρια.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε την αντηλιακή προστασία γιατί ο ήλιος και οι βλαβερές του ακτίνες δεν γνωρίζουν ηλικία. Συνδυάστε την κρέμα σας με αντηλιακό δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Απλά Όμορφη με την σειρά M COSMETICS. Βρείτε τη σειρά στα φαρμακεία και στα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved