Το ξηρό δέρμα και η σωστή περιποίηση του

Το ξηρό δέρμα αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς τύπους δέρματος που συναντάμε σε πολλές γυναίκες παγκοσμίως και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα λόγω των ιδιαιτεροτήτων του. Ωστόσο, μαθαίνοντας κάποια βασικά πράγματα γύρω από τις ανάγκες του μπορείτε να μάθετε να το περιποιείστε σωστά και αποτελεσματικά. Στο άρθρο λοιπόν αυτό, θα ανακαλύψετε έναν χρήσιμο οδηγό φροντίδας για το ξηρό σας δέρμα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ξηρής επιδερμίδας;

Βασικά πρόκειται για το δέρμα που του λείπει ενυδάτωση και ελαστικότητα (νερό και λιπίδια δηλαδή). Συνήθως είναι λεπτό, με τάση να “τραβάει” και να “σκάει” εύκολα. Είναι επίσης θαμπό στην όψη και ενίοτε τραχύ στην αφή ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευαισθησία στον ήλιο και το κρύο και τις καιρικές συνθήκες γενικά.

Δεν αποκλείεται ακόμη, αν μάλιστα είναι αρκετά αφυδατωμένο, να εμφανίσει λεπτές ρυτίδες και γραμμές, μικρές φολίδες (π.χ. ξεφλουδισμένα μάγουλα) και ερυθρότητα.

Τέλος, δεν βοηθάει το μακιγιάζ να “καθίσει” ωραία στο πρόσωπο και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του.

Σε τι οφείλεται το ξηρό δέρμα;

Οι γενετικοί και κληρονομικοί παράγοντες είναι από τους βασικότερους λόγους που καθορίζουν τον τύπο του δέρματος. Ωστόσο, η ξηρότητα της επιδερμίδας σας μπορεί να οφείλεται σε αιτίες όπως η κακή διατροφή και η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού, η κακή φροντίδα του προσώπου σας, η έκθεση σε ακραίες καιρικές συνθήκες και στρεσογόνες καταστάσεις κλπ.

Και επειδή στην φύση δεν μπορούμε να παρέμβουμε ιδιαίτερα, ας επικεντρωθούμε στις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας.

Ποια είναι η σωστή περιποίηση της ξηρής επιδερμίδας;

Το βασικό είναι να εξαλείψετε τους παράγοντες που ευθύνονται για την ξηρότητα. Τουτέστιν, την αφυδάτωση και την έλλειψη λιπιδίων. Πώς το κάνετε αυτό; Μα φυσικά με την τήρηση μιας καθημερινής ρουτίνας περιποίησης και τη χρήση καλλυντικών που περιέχουν άφθονα έλαια και ενυδατικούς παράγοντες.

1. Καθημερινός καθαρισμός

Είναι βασικό να γίνεται καθημερινά, πρωί και βράδυ. Απλά για το ξηρό δέρμα επιλέξτε ένα ήπιο καθαριστικό που δεν θα αφυδατώσει κι άλλο την επιδερμίδα σας.

2. Τόνωση

Το απαραίτητο βήμα που ολοκληρώνει τον καθαρισμό και προετοιμάζει το δέρμα να υποδεχτεί τα ευεργετικά συστατικά της κρέμας σας. Προτιμήστε και εδώ ένα προϊόν που δεν θα ξηράνει επιπλέον την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος σας αλλά θα της χαρίσει φρεσκάδα, φυλακίζοντας την υγρασία.

3. Κρέμα ημέρας

Απαραίτητη με το «Α» κεφαλαίο. Η ενυδατική σας αποτελεί την Νο1 τροφή για το δέρμα σας όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ όταν κατά τον ύπνο σας τα κύτταρα αναπλάθονται και η επιδερμίδα ανανεώνεται. Επιλέξτε την κρέμα M COSMETICS πλούσια σε λιπαρά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, τη πανθενόλη και σημαντικές βιταμίνες, γνωστές για τις θρεπτικές, αναπλαστικές και ενυδατικές τους ιδιότητες για την ξηρή επιδερμίδα.

4. Ενισχυτικός ορός

Αν έχετε κλείσει τα 40, τότε καλό είναι να βάλετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ένα serum. Θα κάνει θαύματα. Ο ορός με τη συμπυκνωμένη δράση του προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση στο δέρμα σας χαρίζοντας του περισσότερη ελαστικότητα.

Extra tips

Τα παρακάτω tips θα συμπληρώσουν αρμονικά την περιποίησή σας βοηθώντας στην καταπολέμηση της ξηρότητας εύκολα και οικονομικά:

  • Πίνετε άφθονο νερό
  • Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά
  • Μειώστε το κάπνισμα, το αλκοόλ και τους πολλούς καφέδες (αφυδατώνουν την επιδερμίδα)
  • Μην ξεχνάτε ποτέ την αντιηλιακή σας κρέμα

Επί …ξηρού ακμής

Το ξηρό δέρμα είναι αλήθεια ότι μπορεί να σας ταλαιπωρήσει. Ωστόσο, όλα διορθώνονται! Ακολουθήστε την περιποίηση που σας προτείναμε παραπάνω επιλέγοντας πλούσια σε θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά προϊόντα αλλάξτε τις συνήθειες σας προς το υγιεινότερο.

Μέρα με τη μέρα θα δείτε το δέρμα σας να αλλάζει υφή, να γίνεται πιο λείο και ελαστικό και λαμπερό!

Τι λέτε; Δεν αξίζει;

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved