Τι συμβαίνει στα μάτια μας όταν δεν χρησιμοποιούμε κρέμα ματιών;

Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας μπορεί να καθορίσει όλη την εμφάνιση μας. Πολλές φορές όμως ακούμε γύρω μας πως οι γυναίκες χρησιμοποιούν την κρέμα προσώπου τους σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή ή και την παραλείπουν. Τι γίνεται όμως όταν δεν χρησιμοποιούμε κρέμα ματιών; Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της παράλειψης κρέμας ματιών.

Πρώτον, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι διαφορετικό από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου μας. Είναι πιο λεπτό και περιέχει λιγότερους αδένες λιπαρότητας, καθιστώντας το πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και την αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς και πρήξιμο και μαύρους κύκλους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση κρέμας ματιών μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και τη θρέψη αυτού του ευαίσθητου δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology διαπίστωσε ότι μια κατάλληλη κρέμα ματιών που περιέχει βιταμίνη Ε και ενυδατικούς παράγοντες ήταν αποτελεσματική στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων γύρω από τα μάτια.

Τι γίνεται όμως όταν δεν χρησιμοποιούμε κρέμα ματιών;

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cosmetic Science διαπίστωσε ότι τα άτομα που δεν χρησιμοποιούσαν κρέμα ματιών για τέσσερις εβδομάδες παρουσίασαν αύξηση στο βάθος των ρυτίδων τους, καθώς και μείωση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης του δέρματος. Αυτό υποδηλώνει ότι η τακτική χρήση της κρέμας ματιών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος γύρω από τα μάτια μας.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Drugs in Dermatology διαπίστωσε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια μας μπορεί επίσης να επηρεαστεί αρνητικά από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία. Σε αυτή τη μελέτη, τα άτομα που εκτέθηκαν σε ρύπανση και ακτινοβολία UV παρουσίασαν αύξηση στην εμφάνιση ρυτίδων και μείωση στην ενυδάτωση του δέρματος. Ωστόσο, η χρήση μιας κρέμας ματιών που περιέχει αντιοξειδωτικά ήταν σε θέση να προστατεύσει από αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις.

Εκτός από τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, η χρήση κρέμας ματιών μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος.

Συμπερασματικά, έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση κρέμας ματιών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας και της εμφάνισης του ευαίσθητου δέρματος γύρω από τα μάτια μας. Η παράλειψη κρέμας ματιών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς και σε μείωση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Έτσι, εάν δεν χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών, αξίζει να εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας την κρέμα ματιών M COSMETICS με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιρυτιδική δράση. Πως διαφοροποιείται από τις κρέμες προσώπου; Εκτός από τη μοναδική της υφή, η οποία είναι κατάλληλη για την άμεση απορρόφηση στην περιοχή γύρω απ’ τα μάτια, η κρέμα ματιών M COSMETICS περιέχει έλαιο απ’ τον πυρήνα σταφυλιού που προσφέρει έξτρα ενυδάτωση και ελαστικότητα στην περιοχή των ματιών. Έτοιμη για βλέμμα που μαγνητίζει;

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved