Μαύροι κύκλοι ματιών: Αντιμετώπιση & αιτίες

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα συχνό πρόβλημα μεταξύ πολλών ανθρώπων. Ενώ πολλοί αποδίδουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια στην κληρονομικότητα ή σε σημάδια γήρανσης, υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή τους.
Το δέρμα κάτω από τα μάτια σου είναι πολύ λεπτό και περιέχει λιγότερους αδένες από το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητο και πιο ευάλωτο στην αφυδάτωση και στην συγκέντρωση μελανίνης.
Θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ των μαύρων κύκλων και των σακουλών στα μάτια. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, οφείλονται συνήθως στην πρόπτωση του λίπους και πολλές φορές φαινομενικά μοιάζουν με μαύρους κύκλους. Είναι όμως κάτι εντελώς διαφορετικό και δεν θα πρέπει να συγχέεται.

Αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Ένας βασικός λόγος εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια είναι η μεγάλη συγκέντρωση της μελανίνης στο συγκεκριμένο σημείο. Ορισμένοι παράγοντες που πυροδοτούν την εμφάνισή τους περιλαμβάνουν την έλλειψη ενυδάτωσης, αλλεργίες, άγχος, έλλειψη ύπνου και διατροφή. Παραδείγματος χάριν, οι τροφές πλούσιες σε αλάτι, θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς η μεγάλη κατανάλωση άλατος, έχει συνδεθεί με την κατακράτηση υγρών, ειδικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια που είναι πιο λεπτή και ευάλωτη.

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους;

Εκτός από την κληρονομικότητα, η έλλειψη βιταμινών στην διατροφή σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου και κατανάλωσης υγρών, μπορούν να ευθύνονται για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Επίσης, η έκθεση σε οθόνες πολλές ώρες την ημέρα, προκαλούν ερεθισμό  και σημάδια κούρασης στα μάτια. Τέλος, το στρες και το άγχος, μπορούν να ευθύνονται για την εμφάνιση μαύρων κύκλων στην περιοχή των ματιών.

Ποιες είναι οι καλύτερες κρέμες για μαύρους κύκλους;

Για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, επίλεξε μία κρέμα ειδική για την περιοχή των ματιών, η οποία θα μπορεί να ενυδατώσει βαθιά την περιοχή περιορίζοντας την αφυδάτωση και κατ’ επέκταση την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Οι φόρμουλες που δημιουργούνται για τη συγκεκριμένη περιοχή διαφοροποιούνται στη σύσταση τους, ώστε να μην ερεθίζουν ή επιβαρύνουν την περιοχή των ματιών.

Χρειάζεσαι μία κρέμα που δεν θα είναι βαριά και με αίσθηση λιπαρότητας, αλλά αντίθετα, μία ελαφριά κρέμα ματιών είναι η ιδανική για την συγκεκριμένη ευαίσθητη περιοχή και την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων.

H κρέμα ματιών M COSMETICS έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιομιμητικά συστατικά, που προσφέρουν ορατό και άμεσο αποτέλεσμα lifting και λείανση της επιδερμίδας. Οι βιταμίνες Ε και C δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντας το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν γήρανση. Ειδικότερα η βιταμίνη C φωτίζει την επιδερμίδα, προστατεύοντας την από τις εξωτερικές επιθέσεις.

Το δέρμα μένει βαθιά ενυδατωμένο λόγω της πανθενόλης και του βουτύρου karité και σε συνδυασμό με τις βιταμίνες A και F αυξάνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η προσθήκη ελαίου από κουκούτσια σταφυλιών ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια από την ξηρότητα χαρίζοντάς της ελαστικότητα.

Επιπλέον θεραπείες για καταπολέμηση μαύρων κύκλων

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λύνουν το πρόβλημα και οι μαύροι κύκλοι επιμένουν, η επιστήμη παρέχει ιατρικές μεθόδους, οι οποίες φαίνεται να καταπολεμούν το πρόβλημα.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved