Το μικτό δέρμα και η σωστή περιποίηση του

Αν έχετε μικτό δέρμα τότε ανήκετε στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που έχουν να ισορροπήσουν την επιδερμίδα τους ανάμεσα την λιπαρότητα και την ξηρότητα. Γιατί ουσιαστικά, το μικτό δέρμα είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν αυτήν την ιδιαιτερότητα ας δούμε ποια είναι η σωστή και κατάλληλη περιποίηση για αυτόν τον τύπο δέρματος.

Πρώτα όμως ας μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά του μικτού δέρματος.

Τι είναι το μικτό δέρμα και πώς το αναγνωρίζετε;

Tο μικτό δέρμα συνδυάζει λιπαρό και ξηρό δέρμα. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι στο κέντρο του προσώπου, την γνωστή και ως “Τ” περιοχή που περιλαμβάνει το μέτωπο, την μύτη και το σαγόνι, εμφανίζει μεγαλύτερη λιπαρότητα ενώ το υπόλοιπο δέρμα, στις παρειές, την περιοχή γύρω από τα μάτια και τον λαιμό είναι ξηρό (η επονομαζόμενη “U” ζώνη).

 

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει αυτήν την λίγο αντιαισθητική γυαλάδα στην “Τ” ζώνη του προσώπου σας η οποία προκαλεί μια κολλώδη αίσθηση όταν την ακουμπάτε. Σε αντίθεση, τα υπόλοιπα σημεία είναι πιο ξηρά, σφικτά και λεία. Η “Τ” περιοχή έχει την τάση να εμφανίζει σπυράκια, μαύρα στίγματα και ανοικτούς πόρους λόγω της υπερέκκρισης σμήγματος.

 

Το μικτό δέρμα αποτελεί τον πιο κοινό τύπο δέρματος και μάλιστα η υφή του είναι επιρρεπής στις εξωτερικές συνθήκες.

Ας δούμε όμως πώς μπορείτε να περιποιηθείτε σωστά αυτό τον τύπο δέρματος.

Ποια είναι η σωστή περιποίηση για το μικτό δέρμα;

Η ιδιαιτερότητα της μικτής επιδερμίδας σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμόσετε και μια συνδυαστική φροντίδα προσαρμοσμένη στις διαφορετικές ανάγκες που έχουν οι δύο βασικές περιοχές του προσώπου σας (ζώνη Τ και U).

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το άλφα και το ωμέγα και θα πρέπει να γίνεται καθημερινά πρωί και βράδυ. Επιλέξτε ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν το οποίο θα εφαρμόσετε με πιο έντονες κινήσεις στην λιπαρή περιοχή και πιο ήπιες στα ξηρά σημεία. Προτιμήστε επίσης να ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό και αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες (κρύο ή ζεστό).

Ενισχυτικός ορός

Οι οροί έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και ενυδατική δράση. Σε περιόδους που το δέρμα σας χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση μπορείτε να το βοηθήσετε με την εφαρμογή ενός ενισχυτικού ορού όπως ο ορός ανάπλασης M COSMETICS, ο οποίος λόγω της λεπτόρρευστης υφής του δεν φράζει τους πόρους.

Ενυδατική κρέμα

Επιλέξτε μια “ελαφριά”, με λεπτή υφή κρέμα η οποία θα ενυδατώσει το δέρμα σας αλλά δεν θα βαρύνει με επιπλέον λιπαρότητα την “Τ” ζώνη. Η 24ωρη κρέμα προσώπου ελαφριάς υφής της M COSMETICS είναι ιδανική για το μικτό δέρμα.

Απολέπιση/Μάσκα

Εδώ θα πρέπει να συνδυάσετε προϊόντα. Εφαρμόστε λοιπόν στην λιπαρή περιοχή ένα πιο “δυνατό” scrub και μια μάσκα βαθύ καθαρισμού ενώ στην ξηρή περιοχή χρησιμοποιήστε ένα πιο ήπιο απολεπιστικό (με απαλές κινήσεις) και μια πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία μάσκα. Έτσι θα καλύψετε τις ανάγκες και των δύο περιοχών.

Εν κατακλείδι

Αν η φύση σας προίκισε με μικτό δέρμα δεν έχετε πλέον κανέναν λόγο να νιώθετε αδικημένες. Με τις πληροφορίες που πήρατε από το άρθρο αυτό, και εφόσον ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές μας, θα μπορείτε να εξισορροπήσετε την κατάσταση και να απολαμβάνετε ένα καθαρό, υγιές και λαμπερό πρόσωπο!

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved