Μύθοι και αλήθειες για την αντιγήρανση

Αντιγήρανση. Ένα θέμα που – κακά τα ψέματα – μας απασχολεί όλους και πολύ περισσότερο εμάς τις γυναίκες. Η πάροδος του χρόνου γίνεται ολοένα και πιο εμφανής στο πρόσωπο μας και ο αγώνας να διατηρήσουμε την νεότητα όσο περισσότερο μπορούμε ολοένα και μεγαλύτερος. Η χρήση ειδικών καλλυντικών, οι επισκέψεις στον αισθητικό, τον δερματολόγο ακόμα και τον πλαστικό χειρουργό και η υιοθέτηση «καλών» συνηθειών πρωτοστατούν στο «ματς» που δίνουμε με τον χρόνο. 

Όμως πόσο καλά είμαστε ενημερωμένες γύρω από αυτό το τόσο δημοφιλές θέμα; Με τόσα που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά είμαστε σίγουρες ότι γνωρίζουμε την αλήθεια γύρω από το «καυτό» ζήτημα της αντιγήρανσης όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου μας;

3+1 μύθοι για την αντιγήρανση

Στο άρθρο αυτό θα καταρρίψουμε 3+1 μύθους που επικρατούν και θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

1ος Μύθος: Όσο ακριβότερο είναι ένα αντιγηραντικό προϊόν, τόσο πιο αποτελεσματικό.

Αλήθεια: Το κόστος ενός προϊόντος δεν είναι πάντα ανάλογο της ποιότητας και αποτελεσματικότητας του. Και αυτό συμβαίνει με όλα τα προϊόντα στην αγορά. Αυτό που είναι κρίσιμο για αυτήν την κατηγορία των καλλυντικών είναι το ενεργό συστατικό που περιέχουν. 

Τα ενεργά συστατικά είναι αυτά που ενισχύουν και επιταχύνουν την φυσική διεργασία του οργανισμού όπως η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και η μυϊκή τόνωση προκειμένου να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες. Τέτοια συστατικά είναι πρωτίστως τα βιομιμητικά συστατικά και κατόπιν η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, και τα λιπίδια. Η σειρά M COSMETICS περιέχει τα παραπάνω συστατικά ανάλογα το προϊόν που θα επιλέξετε για την αντιρυτιδική περιποίηση του προσώπου σας.

2ος Μύθος: Όσο περισσότερα προϊόντα αντιγήρανσης χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας τόσο το καλύτερο.

Αλήθεια: «Ουκ εν τω πολλώ το ευ» έλεγαν ο αρχαίοι ημών πρόγονοι και το ίδιο ισχύει και εδώ. Η υπερκατανάλωση δεν αυξάνει το αποτέλεσμα. Αντίθετα αυξάνει τα έξοδά σας και τις προσδοκίες σας ενώ μπορεί το πρόσωπό σας να «επαναστατήσει» εμφανίζοντας ερεθισμούς. Η δράση των προϊόντων δεν είναι αθροιστική. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να εφαρμόσετε ένα συγκεκριμένο πλάνο καθημερινής και εβδομαδιαίας περιποίησης βασισμένο στις ιδιαίτερες προσωπικές ανάγκες της επιδερμίδας σας και ανάλογα με την ηλικία σας κάθε φορά. Αρκεί να περιλαμβάνει ένα καλό καθαριστικό προσώπου, την κρέμα προσώπου και ματιών και έναν ορό με τα σωστά συστατικά.

3ος Μύθος: Μπορείτε να εξαφανίσετε τις ρυτίδες.

Αλήθεια: Οι ρυτίδες προκαλούνται κατά κύριο λόγο από το πέρασμα του χρόνου, την έκθεση στον ήλιο, τις εκφράσεις του προσώπου αλλά και από την κληρονομική προδιάθεση. Τα προϊόντα αντιγήρανσης βοηθούν το δέρμα να μοιάζει νεότερο και πιο απαλό και λαμπερό, ενισχύουν την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και μπορούν να απαλύνουν τις ρυτίδες όμως δεν τις εξαφανίζουν. Κρατήστε λοιπόν «μικρό καλάθι» για να μην απογοητευτείτε. Ακόμα όμως και η μείωση της επιφάνειας και του βάθους των ρυτίδων οδηγούν σε ένα πιο νεανικό πρόσωπο.

4ος μύθος: Οι αντιρυτιδικές κρέμες έχουν άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Αλήθεια: Μην περιμένετε θαύματα από την μια μέρα στην άλλη. Η «αντιστροφή» του χρόνου είναι μια διαδικασία που θέλει …τον χρόνο της και φυσικά χρειάζεται υπομονή και αφοσίωση από πλευράς σας. Θα χρειαστεί να περάσουν 2-3 εβδομάδες μέχρι να νιώσετε το πρόσωπό σας πιο απαλό, πιο «γεμάτο» και ενυδατωμένο, ενώ οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες μπορεί να χρειαστούν περί τις 5 εβδομάδες χρήσης της αγαπημένης σας M COSMETICS για να αρχίσουν να λειαίνουν. Υπομονή λοιπόν και επιμονή!

Πλέον έχετε αποκτήσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι ισχύει γύρω από την πολυπόθητη αντιγήρανση και μπορείτε να εφαρμόσετε με επιμέλεια μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου με την σειρά της M COSMETICS για να χαρείτε σε λίγο καιρό τα αποτελέσματά της.   

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved