Ντεμακιγιάζ προσώπου και ματιών για νεανικό πρόσωπο

Ο καθαρισμός προσώπου και ματιών αποτελεί βασικό, αν όχι το βασικότερο στοιχείο μιας ολοκληρωμένης περιποίησης προσώπου. Και είναι απαραίτητος, αν θέλουμε να διατηρούμε την επιδερμίδα μας λαμπερή και νεανική!
Πολλές φορές όμως, δεν του δίνουμε την σημασία που του αξίζει είτε γιατί ο χρόνος μας πιέζει είτε γιατί δεν γνωρίζουμε τα οφέλη που προσφέρει στο δέρμα μας.
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε για ένα καλό ντεμακιγιάζ προσώπου και ματιών που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε νεανικό πρόσωπο.

Τα σωστά βήματα

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος και δεν χρειάζεται τόσα διαφορετικά προϊόντα, όσα νομίζουμε. Είναι μια καθημερινή συνήθεια 5 βημάτων που πρέπει να εντάξουμε ευλαβικά στο πρόγραμμά μας για να μας ευγνωμονεί η επιδερμίδα μας.

1ο βήμα – Καλή προετοιμασία

Είναι πολύ βασικό να έχουμε προμηθευτεί τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματος μας. Αν νιώθεις μια αίσθηση πίεσης κάθε φορά που πρέπει να καθαρίσεις το πρόσωπό σου, ίσως δεν έχεις βρει ακόμα το προϊόν που θα κάνει τη διαφορά για το δέρμα σου, εύκολα και απλά.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο καθαριστικό που χρησιμοποιούμε, καθώς θα πρέπει να είναι κατάλληλο για πρόσωπο & μάτια, όπως το Νερό Καθαρισμού Micellar της M COSMETICS. Πολλά προϊόντα καθαρισμού δεν ενδείκνυνται για την περιοχή των ματιών και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Προσοχή : πλένουμε πρώτα καλά τα χέρια μας.

2ο βήμα – Ξεκινάμε από τα μάτια

Βρέχουμε το βαμβάκι μας με το Νερό Καθαρισμού Micellar της M COSMETICS και το ακουμπάμε στα μάτια για κάποια δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια με πολύ απαλές και κυκλικές κινήσεις (δεν τρίβουμε ποτέ!), αφαιρούμε το μακιγιάζ. Προσέχουμε οι κινήσεις μας να έχουν φορά από μέσα προς τα έξω, ώστε να αποφύγουμε τη μεταφορά υπολειμμάτων στο εσωτερικό του ματιού μας..

3ο βήμα – Συνεχίζουμε με τα χείλη

Συνεχίζουμε τον καθαρισμό στα χείλη εφαρμόζοντας το Νερό Καθαρισμού Micellar της M COSMETICS. Κάνει θαύματα και επιπλέον αφήνει τα χείλη ενυδατωμένα και βελούδινα χάρη στην πανθενόλη και το υαλουρονικό οξύ που περιέχει. Απλώνουμε το προϊόν, περιμένουμε λίγο και αφαιρούμε το κραγιόν απαλά, με βαμβάκι, χωρίς τρίψιμο.

4ο βήμα – Ολοκληρώνουμε με το πρόσωπο

Ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό προσώπου με το Μαγικό Νερό Μicellar. Εμποτίζουμε ένα βαμβάκι με το νερό καθαρισμού και περνάμε όλο το πρόσωπο με απαλές κινήσεις. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να δούμε καθαρό το βαμβάκι. H χρήση του νερού καθαρισμού M COSMETICS δεν απαιτεί toner, καθώς οι εστέρες ελαιόλαδου που περιέχει φροντίζουν το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς και το διατηρούν απαλό και ενυδατωμένο. Ακολουθούμε πιστά τη διαδικασία καθαρισμού των ματιών και του προσώπου πρωί και βράδυ για πρόσωπο νεανικό και ενυδατωμένο.

5ο βήμα – Σφραγίζουμε το αποτέλεσμα!

Μετά τον καθαρισμό η επιδερμίδα μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί προϊόντα περιποίησης όπως είναι η 24ωρη κρέμα ενυδάτωσης ελαφριάς ή πλούσιας υφής, το serum ανάπλασης ή το serum άμεσης ανόρθωσης M COSMETICS. Η τεχνολογία των βιομιμητικών συστατικών που εφαρμόζονται στη σειρά M COSMETICS  προσφέρουν νεανική όψη στην επιδερμίδα σου. Παράλληλα οι βιταμίνες A,F,E,C προσφέρουν μια αντιοξειδωτική ασπίδα και ελαστικότητα. Το πρόσωπό σου θα σε ευγνωμονεί!

Extra tips :

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν αρκεί το σωστό ντεμακιγιάζ. Τα ακόλουθα tips θα συμπληρώσουν σημαντικά την περιποίησή μας.

✓ Πίνουμε πολύ νερό μέσα στην ημέρα

✓ Τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά

✓ Αποφεύγουμε το κάπνισμα

✓ Μειώνουμε την έκθεση στον ήλιο

Αλλάζουμε τακτικά την πετσέτα προσώπου μας (η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και δεν θέλουμε να μεταφερθούν στην επιδερμίδα μας)

  •  Σημαντικό: δεν πέφτουμε ποτέ για ύπνο πριν καθαρίσουμε το πρόσωπό μας (το βράδυ τα έλαια που παράγει το δέρμα μας αναμειγνύονται με το μακιγιάζ, φράζουν τους πόρους και δημιουργούνται ερεθισμοί).

Τώρα λοιπόν που ξέρουμε τους κανόνες του σωστού ντεμακιγιάζ και τα οφέλη του για το πρόσωπο και τα μάτια μας, οπλιζόμαστε με τα σωστά προϊόντα και με …πειθαρχία απολαμβάνουμε ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα! Απλά Όμορφη με τη δύναμη της σειράς M COSMETICS.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved