Νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς μετά τα 40. Γιατί είναι τόσο σημαντική?

Η νυχτερινή ρουτίνα ομορφιάς είναι η αγαπημένη μας στιγμή της ημέρας. Τα φώτα σβήνουν, οι ρυθμοί πέφτουν και η ησυχία της νύχτας επιτρέπει τη συγκέντρωση στη φροντίδα του εαυτού μας. Τη νύχτα είσαι μόνο εσύ και οι επιθυμίες σου. H νυχτερινή φροντίδα προσώπου μετά τα 40 είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι αλλαγές που σχετίζονται με το δέρμα σε αυτές τις ηλικίες, εν μέρει οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην εμμηνόπαυση. Η μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου είναι επίσης ένας παράγοντας. Οι επιδράσεις δεκαετιών ηλιακής έκθεσης και οξειδωτικού στρες ξεκινούν να  εμφανίζονται ως λεπτές γραμμές και να εκφράζονται σε πιο λεπτό δέρμα. Εν τω μεταξύ, η φυσική απώλεια κολλαγόνου δημιουργεί τις πιο βαθιές ρυτίδες.

Η σημασία της νυχτερινής ρουτίνας ομορφιάς

Ενώ οι πρωινές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας θα πρέπει να επικεντρώνονται στην προστασία του δέρματος από την έκθεση της ημέρας,  η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης, αφορά την επανόρθωση και την βαθιά ανάπλαση του δέρματός σου. Ένας ακόμα λόγος που η πρωινή περιποίηση διαφέρει από την βραδινή, είναι ότι ο ύπνος δρα σαν αναζωογονητικός παράγοντας λόγω της αύξησης της μελατονίνης, καθώς τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται, και παράγεται κολλαγόνο που βοηθά το δέρμα σου να παραμένει υγιές και ελαστικό. Τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα αντικαθίστανται κατά τη διάρκεια του ύπνου, με νέα και επιδιορθώνονται οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, επειδή οι συνθήκες που εκτίθεται το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ διαφορετικές όπως οι ακτίνες UVA/UVB, και άλλοι εξωτερικοί επιβλαβείς παράγοντες, τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος απορροφώνται πολύ πιο εύκολα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βήματα νυχτερινής ρουτίνας

Πριν πέσεις για ύπνο, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις τα βήματα ενός σωστού καθαρισμού προσώπου. Το Micellar νερό της M COSMETICS, μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και τυχόν υπολείμματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επόμενο βήμα της νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης είναι η εφαρμογή του κατάλληλου ορού ανόρθωσης με ωφέλιμα συστατικά. Επίλεξε έναν με λεπτόρρευστη σύσταση χωρίς να στερείται τα πολύτιμα συστατικά, όπως τον ορό ανόρθωσης της M COSMETICS. Μην διστάσεις να τον χρησιμοποιήσεις και το πρωί, ώστε να εκμεταλλευτείς πλήρως τις ευεργετικές του ιδιότητες. 

Τέλος, ενυδάτωσε το δέρμα σου, όσο κοιμάσαι και βοήθησε το να αναγεννηθεί με την κατάλληλη κρέμα ενυδάτωσης χωρίς να παραμελείς την κρέμα για την περιοχή των ματιών.  Η κρέμα ματιών M COSMETICS εκτός από τα πολύτιμα βιομιμητικά συστατικά περιέχει έλαιο από τον πυρήνα του σταφυλιού. Το έλαιο από τον πυρήνα σταφυλιού που περιέχει η κρέμα ματιών M COSMETICS έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λειτουργεί ως σύμμαχος σου κατά της βλάβης που μπορούν να προκαλέσουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Επιπλέον μελέτες αποδεικνύουν πως το σταφύλι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Επιπλέον συμβουλή. Υιοθέτησε τη συνήθεια να εφαρμόζεις τη ρουτίνα περιποίησης σου μισή έως μια ώρα πριν πέσεις για ύπνο. Έτσι δίνεις τον απαραίτητο χρόνο να απορροφηθούν τα συστατικά χωρίς να αφήνεις υπολείμματα στο μαξιλάρι. Αν δώσεις στην επιδερμίδα σου την κατάλληλη περιποίηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, βοηθάς τον οργανισμό να επιταχύνει τις παραπάνω διαδικασίες με αποτέλεσμα ένα πιο λαμπερό, νεανικό και όμορφο δέρμα το πρωί.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved