Plant-based Διατροφή: Γνώρισε τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγικής διατροφής στην αντιγήρανση.

Η φυτοφαγική διατροφή αποτελεί τα τελευταία χρόνια μεγάλη τάση και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δείχνουν να στρέφονται προς αυτή είτε μόνιμα είτε για μεγάλες χρονικές περιόδους. Πολλοί οι λόγοι πίσω από αυτό. Ιδεολογικοί, θρησκευτικοί, υγείας, ή προσωπικού lifestyle.

Πόσοι όμως γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η plant-based διατροφή στην αντιγήρανση; Εμείς θα σας δώσουμε μια πλήρη εικόνα γιατί αξίζει να αποχαιρετήσετε το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκειμένου να αντιστρέψετε τον χρόνο και να μειώσετε τα ίχνη που αυτός αφήνει στο πρόσωπό σας.

Τι είναι η φυτοφαγική διατροφή;

Η plant-based σίτιση είναι αυτή που δεν περιλαμβάνει καθόλου κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά. Ωστόσο, δεν πρέπει να την συγχέετε με την vegan διατροφή. Η φυτοφαγική σίτιση καθορίζεται από τις τροφές στις οποίες δίνει έμφαση. Πρόκειται για μια μεγάλη ποικιλία φυτικών και καθόλου ή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφών.

Σε αυτές ανήκουν τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, τα οποία μπορούν να καταναλώνονται άφθονα. Επίσης, περιλαμβάνονται τροφές όπως οι ξηροί καρποί και οι σπόροι καθώς και τα φυσικά γλυκαντικά όπως η στέβια και κάποια προϊόντα σόγιας ή σιταριού, όπως πχ το τόφου που όμως πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ. Τέλος, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά συστήνονται για ελεύθερη κατανάλωση.

Ποιες τροφές αποφεύγονται;

Πέρα από το κρέας και τα παράγωγά του στην plant-based δίαιτα αποφεύγονται αν δεν εξαιρούνται εντελώς, τροφές που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Σε αυτές ανήκουν – αν και μπορεί να εκπλαγείτε – το άσπρο ρύζι, το άσπρο αλεύρι και άλλα αντίστοιχα προϊόντα που προέρχονται από επεξεργασμένο σιτάρι, τροφές με προσθήκη σακχάρων και τεχνητών γλυκαντικών όπως η ζάχαρη, καθώς και τροφές με πρόσθετο λίπος.

Ποια τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγικής διατροφής στην αντιγήρανση;

Οι τροφές μιας τέτοιας διατροφικής ρουτίνας προσφέρουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σας καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπαρά οξέα. Επίσης, ορισμένες από αυτές όπως πχ τα μανιτάρια περιέχουν υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης αντικαθιστώντας επάξια το κρέας. Η ελάχιστη ή καθόλου επεξεργασία τους δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με ουσίες που μπορούν με την πάροδο του χρόνου να τον βλάψουν.

Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία ελεύθερων ριζών καταπολεμάται, το σώμα ενυδατώνεται και ενισχύεται ενάντια στην δημιουργία φλεγμονών ενώ παράλληλα ενεργοποιείται στο μέγιστο η φυσική διαδικασία ανάπλασης των κυττάρων με το δέρμα να διατηρεί και να ανακτά την ελαστικότητά του. Η υγεία έρχεται από μέσα προς τα έξω και ο οργανισμός αποτοξινώνεται και είναι έτσι πιο δυνατός απέναντι στους βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες και την γήρανση. 

Extra tip

Μην ξεχάσετε ότι απαραίτητος σύμμαχος σε μια ισορροπημένη δίαιτα και μάλιστα μια με αντιγηραντικές προεκτάσεις είναι η άφθονη κατανάλωση νερού. Το νερό εκτός του ότι ενυδατώνει τον οργανισμό, τον βοηθά να αποβάλλει ταχύτερα τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα διατηρώντας το σε υγιή κατάσταση η οποία φυσικά αντανακλάται στο πρόσωπό σας!

Λοιπόν; Μήπως είναι ώρα να βάλετε στην κουζίνα σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μαύρο ρύζι, δημητριακά ολικής άλεσης και ξηρούς καρπούς; Δοκιμάστε την φυτοφαγική διατροφή και σε λίγες μόλις εβδομάδες τα αποτελέσματα θα είναι ορατά στον καθρέπτη σας! Πάντα σε συνδυασμό με την αγαπημένη σας σειρά καλλυντικών με αντιοξειδωτική και αντιρυτιδική δράση M COSMETICS.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved