Πως να καθυστερήσεις τις ρυτίδες έκφρασης

ρυτιδες εκφρασης καθυστερηση

Οι ρυτίδες έκφρασης είναι ορισμένες από τις ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο μας καθώς μεγαλώνουμε και από τις κινήσεις του προσώπου που κάνουμε καθημερινά. Είναι συνήθως πιο έντονες γύρω από τα μάτια, το στόμα και το μέτωπο και εμφανίζονται όταν κάνουμε εκφράσεις όπως το χαμόγελο, το γέλιο, τον προβληματισμό και την έκπληξη. Οι πιο γνωστές ρυτίδες έκφρασης περιλαμβάνουν:

Γραμμές γύρω από τα μάτια (ρυτίδες χαρούμενων ματιών ή “crow’s feet”): Αυτές οι ρυτίδες εμφανίζονται όταν χαμογελάμε ή κλείνουμε τα μάτια.

Γραμμές γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου): Αυτές οι ρυτίδες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του γέλιου ή όταν κάνουμε εκφράσεις με το στόμα.

Γραμμές στο μέτωπο και το μεσόφρυο: Αυτές οι ρυτίδες προκύπτουν όταν κάνουμε κινήσεις με το μέτωπο, όπως το ράβδισμα του μετώπου ή τον προβληματισμό.

Οι ρυτίδες έκφρασης είναι φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης και μπορούν να γίνουν πιο εμφανείς με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη μείωση της εμφάνισής τους, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων περιποίησης προσώπου, των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής και των θεραπειών με Botox. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η φυσική γήρανση του προσώπου είναι μια φυσιολογική διαδικασία και δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί πλήρως.

Αντιμετώπιση ρυτίδων έκφρασης

Μπορείς να καθυστερήσεις την εμφάνιση των ρυτίδων έκφρασης ακολουθώντας ευλαβικά τις παρακάτω συμβουλές. Φυσικά οι συμβουλές μας δεν περιλαμβάνουν να περιορίσεις το υπέροχο χαμόγελο σου, αλλά κάποιες εκφράσεις που δεν σε ωφελούν καθόλου μακροπρόθεσμα.

Περιόρισε την ανύψωση των φρυδιών για να καθυστερήσεις τις ρυτίδες στο μέτωπο

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσεις και να απαλύνεις τις γραμμές του μετώπου είναι να μάθεις πώς να σταματήσεις να σηκώνεις τα φρύδια και να εκπαιδεύσεις τους μύες του μετώπου να παραμένουν ακίνητοι όταν ανοίγεις τα μάτια ή μιλάς. Μπορεί να μην είναι εύκολο στην αρχή, αλλά σίγουρα θα δεις τη διαφορά σε λίγες εβδομάδες. Παρακολούθησε τη κίνηση του προσώπου στον καθρέφτη λίγες μέρες. Βοηθά σίγουρα να διορθώσεις αυτή τη συνήθεια.

Διακοπή καπνίσματος για στόμα χωρίς ρυτίδες

Η συνήθεια του καπνίσματος μπορεί να δημιουργήσει ρυτίδες γύρω από το στόμα, γνωστές και ως “ρυτίδες του καπνιστή” ή “γραμμές του καπνιστή”. Οι ρυτίδες αυτές είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης επίδρασης διαφόρων παραγόντων που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ορισμένοι από αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνουν:

Ελεύθερες ρίζες: Το κάπνισμα περιέχει χημικές ουσίες που αυξάνουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό.

Συσπάσεις των χειλικών μυών: Ο καπνός από το τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει εκφράσεις που συμπεριλαμβάνουν τη σύσπαση των μυών γύρω από το στόμα και τα χείλη. Με τη συνεχή επανάληψη αυτών των κινήσεων, οι μυς γίνονται πιο ισχυροί και μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία ρυτίδων στην περιοχή αυτή.

Μειωμένη κυκλοφορία αίματος και οξυγόνου: Το κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου προς το δέρμα, εμποδίζοντας την παροχή απαραίτητων θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου που απαιτούνται για την διατήρηση της υγείας του δέρματος. Αυτό μπορεί να επιταχύνει τη δημιουργία ρυτίδων και να καθυστερήσει την αναγέννηση του δέρματος.

Απέφυγε τον ήλιο για να καθυστερήσεις τις ρυτίδες έκφρασης στα μάτια

Οι ακτίνες UV είναι η μεγαλύτερη αιτία των ρυτίδων στο πρόσωπο. Καταστρέφουν το δέρμα και το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο. Έτσι αποκτάς τις περισσότερες ρυτίδες κάτω από τα μάτια σου. Όταν όμως εκτίθεσαι στον ήλιο χωρίς γυαλιά πολλαπλασιάζεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις το φαινόμενο “πόδι της χήνας”, καθώς μισο-κλείνεις τα μάτια σαν αντίδραση στη δυνατή ακτινοβολία. Φόρα λοιπόν τα γυαλιά σου, περιόρισε την έκθεση στον ήλιο και περιποιήσου τον εαυτό σου με μια καλή κρέμα ματιών σαν την Μ COSMETICS. Θα σε βοηθήσει στην καλή ενυδάτωση της περιοχής για τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Επιπλέον περιέχει βιομιμητικά συστατικά και πολύτιμες βιταμίνες που ενισχύουν τη παραγωγή κολλαγόνου για την πρόληψη των ρυτίδων.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved