Πως να συσφίξεις τους πόρους της επιδερμίδας σου;

πως να συσφιξεις τους πορους της επιδερμιδας σου

Κοιτάς στον καθρέφτη και αναρωτιέσαι πως μπορείς να κάνεις τους πόρους του προσώπου σου να φαίνονται μικρότεροι; Αν ναι τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα. Οι πόροι του προσώπου είναι ένα φυσιολογικό χαρακτηριστικό του δέρματος και η μεγάλη τους εμφάνιση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η γενετική, η διατροφή, η φροντίδα του δέρματος και η ηλικία.

Αν και δεν είναι δυνατόν να αλλάξεις το μέγεθος των πόρων με κάποια “μαγική” συνταγή, μπορείς μειώσεις την εμφάνιση τους και να τους καλύψεις με τη σωστή φροντίδα του δέρματος. Διάβασε παρακάτω τις αγαπημένες μας συμβουλές.

Η βιταμίνη Α μπορεί να αντιμετωπίσει τους πόρους στο πρόσωπο

Η βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των πόρων. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα παράγωγα βιταμίνης Α, όπως τα καροτενοειδή καθαρίζουν τις εξόδους του θύλακα της τρίχας, γεγονός που οδηγεί σε μείωση των πόρων του δέρματος. Επιπλέον, τα παράγωγα τρετινοΐνη και ισοτρετινοΐνη μπορούν να βοηθήσουν στη συρρίκνωση των ίδιων των αδένων ελαίου και ενδεχομένως να προσφέρουν μόνιμη βελτίωση στο πρόβλημα σου, αλλά απαιτούν εξειδικευμένη ιατρική συμβουλή και αξιολόγηση.

Ακολούθησε βήματα καθαρισμού που ευνοούν την σμίκρυνση των πόρων

Γνωρίζεις οτι υπάρχουν βήματα καθαρισμού που ευνοούν την σμίκρυνση των πόρων; Η υιοθέτηση μιας ρουτίνας απαλού καθαρισμού που δεν παράγει περίσσεια λιπαρότητα είναι η καταλληλότερη.

Προσπάθησε να ενσωματώσεις ένα απαλό καθαριστικό στη ρουτίνα περιποίησης προσώπου σου όπως το νερό Micellar M COSMETICS και απέφυγε γαλακτώματα τα οποία μπορούν να κάνουν το πρόσωπο σου βαρύ και λιπαρό.

Φορά το αντηλιακό σου καθημερινά για να αποφύγεις τους πόρους στο δέρμα

Η έκθεση στο υπεριώδες φως μπορεί να διασπάσει και να βλάψει το κολλαγόνο στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου που περιβάλλει τα τοιχώματα των πόρων. Με άλλα λόγια, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερους πόρους – ένας άλλος λόγος που η καθημερινή χρήση αντηλιακού με SPF ευρέως φάσματος 30 ή παραπάνω είναι ένα απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου κάθε μέρα.

Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει

Η λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν εύκολα να συσσωρευτούν και να γεμίσουν τους πόρους σου. Οι φραγμένοι πόροι μπορούν, με τη σειρά τους, γίνονται ακόμα πιο εμφανείς. Γι’αυτό η απολέπιση, μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείς αποτελεσματικά από μεγαλύτερους πόρους.

Τα κοινά απολεπιστικά προσώπου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) και τα βήτα υδροξυοξέα (BHAs). Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν επίσης τις μάσκες αργίλου χρήσιμες για την απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας. Φρόντισε μόνο να τα χρησιμοποιείς μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, το πολύ, για να αποφύγεις την ξηρότητα και τον ερεθισμό. Τα χημικά πίλινγκ προσφέρουν βαθύτερη απολέπιση, αλλά όπως οι μάσκες αργίλου, θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς με φειδώ – γενικά όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα – για να αποτρέψεις τυχόν ερεθισμούς.

Στο τέλος της ημέρας, το μήνυμα που θέλουμε να κρατήσεις είναι απλό: Αγάπησε το δέρμα σου και πρόσφερε του την καλύτερη περιποίηση. Οι πόροι στο πρόσωπο είναι ένα φυσιολογικό χαρακτηριστικό του δέρματος, και η εμφάνισή τους δεν πρέπει να σου προκαλεί ανησυχία. Χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου σειρά προσώπου με ευλάβεια και ακολούθησε τα τιπς μας για πορσελάνινο δέρμα.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved