Πρόωρη γήρανση γύρω από τα μάτια

Η περιοχή γύρω απ΄τα μάτια είναι η πρώτη από το δέρμα σου που μπορεί να παρουσιάσει ρυτίδες και λεπτές γραμμές ή να υποφέρει από πρόωρη γήρανση. Καθώς μεγαλώνεις, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται αισθητά στον οργανισμό σου. Έτσι το δέρμα σου χάνει την σφριγηλότητα του και γίνεται πιο χαλαρό. Αυτό επιφέρει τις ρυτίδες στο πρόσωπο αλλά και στο υπόλοιπο δέρμα σου. Βέβαια, το πρώτο σημείο που κοιτάς στο καθρέφτη αλλά και οι γύρω πάνω σου είναι η περιοχή των ματιών. Οι γρήγοροι και αγχώδεις ρυθμοί της καθημερινότητας μπορούν να αποτυπωθούν στα μάτια είτε με την εμφάνιση μαύρων κύκλων είτε με την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το δέρμα σου είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται την φροντίδα σου, σε όλες τις περιόδους της ζωής σου καθώς αυτό αλλάζει. Τι μπορείς να κάνεις όμως για τη γήρανση και ειδικά γύρω από τα μάτια, που υποδηλώνουν την νεότητά σου; Και πώς μπορείς να αποτρέψεις την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων;

Γιατί η περιοχή των ματιών εμφανίζει ρυτίδες πιο σύντομα από το υπόλοιπο δέρμα;

Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια δεν προστατεύεται από το λιπιδικό φιλμ, καθώς είναι 40% πιο λεπτή απ’ ότι το υπόλοιπο πρόσωπο σου. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητη στους εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η ακτινοβολία του ήλιου και η έκθεση στην ακτινοβολία των ηλεκτρονικών συσκευών, με αποτέλεσμα να εμφανίζει ρυτίδες πολύ πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο σημείο του δέρματος. Επιπλέον, επειδή είναι τόσο ευαίσθητη και λεπτή περιοχή, ακόμα και από τις καθημερινές εκφράσεις όπως το γέλιο, μπορούν να δημιουργηθούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Πώς μπορείς να επιβραδύνεις την εμφάνιση ρυτίδων στα μάτια;

Μπορείς να προστατεύσεις την περιοχή γύρω από τα μάτια και να επιβραδύνεις την  εμφάνιση τους ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Προστατέψου από την ακτινοβολία της οθόνης

Γνωρίζεις ήδη πως η μπλε ακτινοβολία οθόνης των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι βλαβερή για τα μάτια. Γνώριζες όμως πως σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες μπορεί να βλάψει την περιοχή γύρω από τα μάτια, εξίσου;
Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν πως η μπλε ακτινοβολία διαπερνά το δέρμα και διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση. Φυσικά η περιοχή γύρω από τα μάτια, ως πιο ευαίσθητη, κινδυνεύει περισσότερο. Αν η δουλειά σου απαιτεί χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, αναζήτησε προστατευτικά γυαλιά, ειδικά για την μπλε ακτινοβολία, ενώ περιόρισε τη χρήση του κινητού, όταν βρίσκεσαι εκτός εργασίας.

Φρόντισε τη διατροφή σου

Φρόντισε η διατροφή σου να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και να ενυδατώνεσαι αρκετά μέσα στην ημέρα. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων και ζάχαρης, μέσω του φαινομένου της γλυκοζυλίωσης, όταν δηλαδή το ζάχαρο του αίματος – η γλυκόζη – ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια και ενώνεται με τις πρωτεΐνες στο σώμα, ευθύνεται σε ποσοστό 50% για τη γήρανση του δέρματος.

Ενυδάτωση με τη σωστή κρέμα ματιών

Η σωστή επιλογή στην κρέμα ματιών, μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αλλά ακόμα και να μειώσει τις ήδη υπάρχουσες. Χωρίς αμφιβολία, χρειάζεσαι μία κρέμα ματιών με βιταμίνες και κατάλληλα συστατικά που θα ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και θα σε προστατεύουν από την εμφάνιση ελεύθερων ριζών.

Η επανόρθωση και ανανέωση του κολλαγόνου του δέρματος κατά την διάρκεια του ύπνου είναι πολύ σημαντική για αυτό η M COSMETICS, δημιούργησε την κρέμα ματιών ολοκληρωμένης δράσης. Με την τεχνολογία των βιομιμητικών συστατικών, η Κρέμα ματιών της M COSMETICS, έχει ολοκληρωμένη αντιρυτιδική και συσφικτική δράση. Μπορείς να δεις άμεσο αποτέλεσμα μείωσης της επιφάνειας των ρυτίδων στην περιοχή των ματιών σου με λίγες μόνο εφαρμογές της κρέμας.

Οι βιταμίνες Ε και C έχουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, ενώ η ελαστικότητα του δέρματος αυξάνεται με τις βιταμίνες Α και F που περιέχει και με το έλαιο από τον πυρήνα του σταφυλιού.

Εφάρμοσε την κρέμα ματιών της M COSMETICS, πρωί και βράδυ σε καθαρό πρόσωπο, με απαλές κινήσεις γύρω από την περιοχή των ματιών.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved