Πρώτες ρυτίδες έκφρασης: Συμβουλές Αντιμετώπισης

Αδιαμφισβήτητα, η ηλικία που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τις πρώτες ρυτίδες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κύριο ρόλο την κληρονομικότητα. Και ενώ γνωρίζουμε από επιστημονικές έρευνες πως το κολλαγόνο, η ινώδης πρωτεΐνη που ευθύνεται για τη σφριγηλή επιδερμίδα, αρχίζει να φθίνει από την ηλικία των 20-25, υπάρχουν συμβουλές αντιμετώπισης που βοηθούν στη μείωση του ρυθμού εμφάνισης των πρώτων ρυτίδων. 

Ακολούθησε στοχευμένα βήματα περιποίησης κατά των ρυτίδων

Η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων σηματοδοτεί την κατάλληλη στιγμή να ενσωματώσεις στη ρουτίνα περιποίησης προσώπου σου προϊόντα με στοχευμένη δράση κατά των ρυτίδων ειδικά για την περιοχή που εμφανίζονται πιo συχνά. Συνήθως τα σημεία με την πιο λεπτή επιδερμίδα, είναι τα πρώτα στα οποία οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους. Χρησιμοποίησε την κρέμα ματιών σου για μείωση των ρυτίδων και λαμπερό βλέμμα. Η κρέμα ματιών M COSMETICS περιέχει έλαιο από τον πυρήνα του σταφυλιού, προσφέροντας επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από την ξηρότητα. Η επαρκής ενυδάτωση αποτρέπει τη φθορά του δέρματος, ενώ οι βιταμίνες A & F συνεισφέρουν στην αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, η οποία μειώνεται με το χρόνο, αντιμετωπίζοντας τις πρώτες ρυτίδες. Το δέρμα και η περιοχή γύρω απ’ τα μάτια φαίνονται νεότερα, καθώς τα πολύτιμα βιομιμητικά συστατικά της, μιμούνται την ικανότητα των κυττάρων της νεανικής επιδερμίδας, να αναπληρώνουν τις φθορές τους.

Προσάρμοσε τις κρέμες περιποίησης προσώπου στις νέες ανάγκες

Καθώς οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους, η απλή ενυδατική κρέμα σου δεν καλύπτει τις ανάγκες τις επιδερμίδας. Πλέον, είναι η κατάλληλη στιγμή να επιλέξεις μια αντιρυτιδική κρέμα προσώπου, η οποία παράλληλα με τις ανάγκες ενυδάτωσης θα παρέχει αντιγηραντική δράση και αντιοξειδωτική προστασία. Οι βιταμίνες E & C, που περιέχονται στις ενυδατικές κρέμες με αντιγηραντική δράση M COSMETICS, είναι από τους πιο ισχυρούς αντιοξειδωτικούς
συνδυασμούς.[1]

Επιπλέον τα βιομιμητικά συστατικά που περιέχει μιμούνται τις λειτουργίες ανάπλασης της νεανικής επιδερμίδας. Το βιομιμητικό συστατικό που βασίζεται στο εκχύλισμα από τον πυρήνα του χουρμά, παρουσιάζει ισχυρή αντιρυτιδική δράση και μειώνει το βάθος και την συνολική επιφάνεια των ρυτίδων, αυξάνοντας τη σύνθεση του κολλαγόνου και προστατεύοντας το δέρμα από την περιβαλλοντική γήρανση. Το βιομιμητικό συστατικό που βασίζεται στο εκχύλισμα από φλοιό βελανιδιάς χαρίζει ορατό και άμεσο αποτέλεσμα lifting και λείανση της επιδερμίδας.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης C βοηθούν να αντιμετωπίσεις τη βλάβη απ’ τον ήλιο, ενώ συμβάλλουν στον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, μειώνοντας την μελάγχρωση και την ερυθρότητα. Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι η ενίσχυση της παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η βιταμίνη Ε, ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τα πρώτα σημάδια εμφάνισης ρυτίδων.

Για το βράδυ, όπου το δέρμα ανανεώνεται με τον ύπνο και χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση προτίμησε μια κρέμα με πλούσια υφή, όπως η M COSMETICS Rich Texture. 

Προστάτεψε το δέρμα σου από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Εκτός από τη χρήση αντηλιακού, τη σημασία του οποίου τονίζουμε συχνά για την προστασία από τη φωτογήρανση, προτείνεται να αποφεύγεις τακτικές όπως το τεχνητό μαύρισμα. Χρησιμοποίησε κρέμες που δίνουν το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα και απέφυγε τις βλαβερές ακτίνες UV που εισχωρούν στο δέρμα σου μέσω του τεχνητού μαυρίσματος. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψεις την πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων.

Γέμισμα ρυτίδων με φυσικό τρόπο

Πλέον είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο. Οι οροί ανόρθωσης, οι οποίοι περιέχουν συστατικά τα οποία ενισχύουν τη διαδικασία αναδόμησης του δέρματος, μπορούν να φανούν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των ρυτίδων χωρίς παρεμβατικές μεθόδους. Ο ορός άμεσης ανόρθωσης M COSMETICS με 3 δραστικά συστατικά και πολύτιμες βιταμίνες σου προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα σύσφιξης που διαρκεί τουλάχιστον 4 ώρες. Με την μακροπρόθεσμη χρήση μπορείς να παρατηρήσεις γέμισμα των ρυτίδων, βελτίωση της τονικότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας σε διάστημα δύο μηνών.

Μην παραλείπεις τον ύπνο.

Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το δέρμα σου. Εκτός από το ότι το σώμα αναδομεί τα κύτταρα του κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Αυτή η ορμόνη προκαλεί φλεγμονή, η οποία διαλύει τις πρωτεΐνες κολλαγόνου που ευθύνονται για τη λαμπερή και απαλή επιδερμίδα.  Η φλεγμονή μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα πιο επιρρεπές σε ακμή και πιο ευαίσθητο σε αλλεργικές αντιδράσεις. Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση προτείνονται 7 με 8 ώρες ποιοτικού ύπνου. Η ποιότητα του ύπνου είναι εξίσου σημαντική με την ποσότητα.

Αναζήτησε τη σειρά M COSMETICS στα φαρμακεία και στα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved