Ρυτίδες στο λαιμό: Συμβουλές αντιμετώπισης

Ο λαιμός είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές του προσώπου γιατί συμβάλλει στις εκφράσεις σε όλο σου το πρόσωπο. Είναι επίσης ένα σημάδι νεότητας. Οι ρυτίδες στο λαιμό μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από όσο είσαι, οπότε είναι σημαντικό να φροντίζεις το λαιμό σου με την κατάλληλη καθημερινή φροντίδα. Δυστυχώς ο λαιμός είναι η περιοχή που συχνά ξεχνάμε ότι χρειάζεται την προσοχή μας, εξίσου με το υπόλοιπο πρόσωπο.
Το δέρμα του λαιμού είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου, γεγονός που το καθιστά πιο ευαίσθητο και ευάλωτο σε βλάβες. Εάν δεν φροντίζεις τον λαιμό σου καθημερινά, τα αποτελέσματα θα φανούν με τη μορφή ρυτίδων και χαλάρωσης του δέρματος.

Αιτίες δημιουργίας ρυτίδων στο λαιμό

Σε πολλές γυναίκες, υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για την χαλάρωση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων στο λαιμό. Έτσι, ενώ μπορεί να ακολουθείς κατά γράμμα την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για το πρόσωπο, οι ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού μπορούν να προδίδουν την ηλικία σου. Με την πάροδο του χρόνου είναι λογικό περιοχές του δέρματος να φθείρονται και να χάνουν την ελαστικότητά τους. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και ο λαιμός. Επίσης, η έλλειψη ύπνου και η έλλειψη ενυδάτωσης μπορούν να συμβάλουν στην πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού. Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, μπορούν σε συνδυασμό και με τα παραπάνω επίσης να συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων.

Πότε εμφανίζονται οι ρυτίδες στο λαιμό;

Η αφυδάτωση του δέρματος και η έλλειψη ελαστικότητας, με την πάροδο του χρόνου, είναι οι βασικοί παράγοντες εμφάνισης ρυτίδων στο λαιμό. Η περιοχή του λαιμού συχνά παραμελείται κατά τη διάρκεια της περιποίησης του προσώπου. Εντάσσοντας και την περιοχή του λαιμού στην καθημερινή σου ρουτίνα, μπορείς να αποτρέψεις την εμφάνιση ρυτίδων και να καταπολεμήσεις τις ήδη υπάρχουσες. Επίσης, το κάπνισμα συμβάλλει στην καταστροφή του κολλαγόνου και στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, και μειώνει την πρόσληψη οξυγόνου από τα αιμοφόρα αγγεία. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι εξαιρετικά επιβλαβής, οπότε να θυμάσαι, να εφαρμόζεις αντηλιακό τόσο στην περιοχή του προσώπου όσο και στου λαιμού.

Πώς να επιβραδύνεις την εμφάνιση ρυτίδων στο λαιμό

Για να αποφύγεις την εμφάνιση ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού, πρέπει απλά να εντάξεις και τον λαιμό στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Εφάρμοσε την ενυδατική κρέμα M COSMETICS πλούσιας υφής,  εκτός από το πρόσωπο και στην περιοχή του λαιμού. Η σκέψη ότι ο λαιμός είναι προέκταση του προσώπου σου και του αξίζει η ίδια προσοχή και περιποίηση, θα βοηθήσει στην επαρκή ενυδάτωση και προστασία, ώστε να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες στο λαιμό. Μια ποσότητα σε μέγεθος αμυγδάλου είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες τόσο του προσώπου όσο και του λαιμού σου επαρκώς.

Διάβασε περισσότερα για τη σειρά M COSMETICS.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved