Βραδινός καθαρισμός προσώπου και η σημασία του

βραδυνος καθαρισμος προσωπου

Βραδινός καθαρισμός προσώπου: Για κάποιους το Α και το Ω της καθημερινής περιποίησης. Και όχι άδικα. Η σημασία του οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί βασικό κομμάτι μιας ολοκληρωμένης φροντίδας προσώπου και απαραίτητο σύμμαχο στην αντιγήρανση. Ωστόσο, μια μεγάλη μερίδα γυναικών διαπράττει καθημερινά ένα μικρό …έγκλημα ομορφιάς, παραλείποντας από την ρουτίνα της τον βραδινό καθαρισμό.

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, οι πολλές υποχρεώσεις και η κούραση είναι συνήθως αυτά που κάνουν τις περισσότερες γυναίκες να …υποκύπτουν και να πέφτουν για ύπνο χωρίς να έχουν καθαρίσει προηγουμένως το πρόσωπό τους, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά την επόμενη μέρα στον καθρέπτη τους.

Γιατί όμως ο βραδινός καθαρισμός είναι τόσο σημαντικός και πως μπορείτε να τον εφαρμόζετε χωρίς να χάνετε πολύτιμο χρόνο; Οι απορίες σας λύνονται στις γραμμές που ακολουθούν.

Τί συμβαίνει στο δέρμα κατά την διάρκεια του ύπνου;

Μπορεί εσείς να κοιμάστε αλλά το δέρμα σας όχι. Κατά την διάρκεια της νύχτας η επιδερμίδα αναπλάθεται και ανανεώνεται, επιδιορθώνοντας βλάβες που έχουν προκληθεί στην διάρκεια της ημέρας από την παραγωγή των ελεύθερων ριζών και την εμφάνιση οξειδωτικού στρες.

Όσο εσείς απολαμβάνετε τον ύπνο σας, ο οργανισμός σας μέσω του δέρματος αποβάλει τοξίνες, ρύπους και ακαθαρσίες ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος. Παράγει επίσης κολλαγόνο (έτσι δείχνετε πιο φρέσκια μετά από έναν καλό ύπνο) στοιχείο απαραίτητο για την ενυδάτωση και τη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Γιατί είναι απαραίτητος ο βραδινός καθαρισμός;

Έχουμε από την μία το μακιγιάζ, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, το καυσαέριο και την λιπαρότητα που εκκρίνει το δέρμα στην διάρκεια της ημέρας, και από την άλλη τον νυχτερινό μηχανισμό ανάπλασής του, που παράγει με την σειρά του διάφορες «ουσίες».

Όταν δεν καθαρίζετε το πρόσωπο σας το βράδυ, αυτό υποφέρει από τις δύο αυτές συνθήκες. Δεν μπορεί να «αναπνεύσει», οι πόροι του φράζουν από τις τοξίνες και το σμήγμα και δημιουργούνται αντιαισθητικά σπυράκια, κοκκινίλες ακόμα και ρυτίδες. Ο βραδινός λοιπόν καθαρισμός έρχεται να βάλει το χεράκι του και να προετοιμάσει το πρόσωπό σας για την νυχτερινή του ανανέωση.

Ποια είναι τα βήματα του σωστού βραδινού καθαρισμού; 

Για να είναι αποτελεσματικός ο βραδινός καθαρισμός πρέπει να γίνεται σωστά. Αλλά και γρήγορα για να μην τον …προσπερνάτε. Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο που θα αντανακλά υγεία.

1. Καθαρισμός

Η αρχή της ιεροτελεστίας. Προτιμήστε το νερό καθαρισμού M COSMETICS, το οποίο αφαιρεί αποτελεσματικά κάθε ίχνος μακιγιάζ αφήνοντας τους πόρους να αναπνέουν.

Με λίγες σταγόνες από αυτό το θαυματουργό νερό και 2-3 δίσκους βαμβακιού αφαιρείτε από το δέρμα σας makeup και τοξίνες αφήνοντάς το καθαρό, δροσερό και ενυδατωμένο.

2. Διπλός Καθαρισμός

Αν έχετε 1-2 λεπτά ακόμη, συνεχίστε τον καθαρισμό επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία, ακόμα μια φορά. Αυτή τη φορά έχετε αφαιρέσει αποτελεσματικά το μακιγιάζ και επιτρέπετε στην επιδερμίδα να γίνει ένας καθαρός καμβάς που θα απορροφήσει τα υπόλοιπα προϊόντα. 

3. Θρέψη

Μια θρεπτική κρέμα όπως η M COSMETICS και ο ενισχυτικός ορός ανάπλασης M COSMETICS μπορούν να βοηθήσουν και να επιταχύνουν την νυχτερινή διαδικασία ανάπλασης του προσώπου σας. Ωστόσο, εφαρμόστε απαραιτήτως μετά τον καθαρισμό. 

Και πριν σας καληνυχτίσουμε…

Όσο και αν επενδύετε στις ενυδατικές και αντιγηραντικές κρέμες ή serum, αν παραλείπετε από την καθημερινή σας περιποίηση τον βραδινό καθαρισμό, είναι σαν να σαμποτάρετε την ομορφιά και την υγεία του προσώπου σας.

Αφιερώστε λοιπόν 3-5 λεπτά καθημερινά για να καθαρίσετε καλά το δέρμα σας πριν πέσετε για ύπνο και αφήστε την νύχτα να δουλέψει για εσάς.

Το πρωί θα δείτε την διαφορά στον καθρέπτη! 

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved