Συμβουλές για τη σύσφιξη και ανόρθωση του περιγράμματος προσώπου

Το πρόσωπο μας με την πάροδο του χρόνου εμφανίζει αναπόφευκτα σημάδια γήρανσης και χαλάρωσης. Ένα από τα στοιχεία που επηρεάζονται είναι και το περίγραμμα του προσώπου. Καθώς περνά ο χρόνος, η βαρύτητα δρα ενάντια στην όψη μας και κάνει το πρόσωπο να «κρεμά» προς τα κάτω. Το σφριγηλό περίγραμμα της νιότης αρχίζει να εμφανίζει πτωτική τάση επιδεινώνοντας την γερασμένη εικόνα.

Η επιστήμη σήμερα όμως, προσφέρει ευτυχώς, πολλές εναλλακτικές για να αντιστρέψει την απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος και της χαλάρωσης του περιγράμματος του προσώπου. Από την λύση μιας καλής συσφικτικής κρέμας σε περισσότερο επεμβατικές λύσεις που γίνονται σε ένα δερματολογικό ιατρείο ή ακόμα και στο χειρουργείο.

Εμείς εδώ σας προσφέρουμε ορισμένες συμβουλές για να έχετε καλύτερη εικόνα και να επιλέξετε την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σας.

Μη Επεμβατικές Εναλλακτικές

Περιποίηση προσώπου με τα Βιομιμητικά συστατικά

Η χρήση των προϊόντων M COSMETICS με βιομιμητικά συστατικά, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της γήρανσης και την απόκτηση νεανικής όψης δέρματος. Η βιομιμητική προσέγγιση βασίζεται στην ιδέα ότι τα φυσικά ενεργά συστατικά είναι σε θέση να μιμούνται τις φυσιολογικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό μας, επιτρέποντάς τους έτσι να δρουν σε συγκεκριμένους ιστούς ή κύτταρα προκειμένου να διεγείρουν τις φυσικές τους λειτουργίες.

Αυτός ο τύπος προϊόντων αποτελείται από πολλά ενεργά συστατικά όπως πεπτίδια,  λιπίδια και βιταμίνες σε συνδυασμό με συστατικά τα οποία διεγείρουν τις αναπλαστικές ιδιότητες του δέρματος. Αυτά τα συστατικά έχουν μελετηθεί εκτενώς τα τελευταία χρόνια και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος ή στην αποκατάσταση της νεανικής του όψης. Η M COSMETICS τα έφερε στην Ελλάδα για να μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη της σύσφιξης στο πρόσωπό σας.

Νήματα Ανόρθωσης

Τα νήματα ανόρθωσης αποτελούν μια δημοφιλή μη επεμβατική μέθοδο σύσφιξης και ανόρθωσης του προσώπου. Προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών και μπορούν έτσι να προσαρμοστούν σε κάθε πρόσωπο και στο σημείο ακριβώς που απαιτείται παρέμβαση. Κατά την απορρόφηση τους από τον οργανισμό ενεργοποιούν τον μηχανισμό παραγωγής φυσικού κολλαγόνου και έτσι συνεχίζουν να δρουν για καιρό μετά την προσθήκη τους. Τοποθετούνται από ιατρό με την χρήση ειδικών βελόνων ενώ αφήνουν ελάχιστες παρενέργειες επιτρέποντας την γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.

Laser

Το laser μπορεί να αποβεί ευεργετικό και στο θέμα επαναφοράς της σφριγηλότητας του προσώπου και της ανόρθωσης του περιγράμματος του. Η χρήση του συσφίγγει τους ιστούς του δέρματος και βελτιώνει αισθητά την όψη της επιδερμίδας. Η υψηλή θερμοκρασία που διαπερνά τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος προκαλεί ένα “οιωνεί” τραύμα το οποίο ο οργανισμός για να θεραπεύσει αρχίζει να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη. Έτσι η όψη του βελτιώνεται. Συνήθως απαιτούνται περισσότερες από μια συνεδρίες (3-4) και τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά. Η χρήση του ωστόσο αποφεύγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.  

Ενέσιμες θεραπείες

Πρόκειται από την μία για το υαλουρονικό οξύ και από την άλλη για το γνωστό μας botox.

Το πρώτο “γεμίζει” συγκεκριμένα σημεία του προσώπου προσφέροντας έτσι ένα “τράβηγμα” του δέρματος προς τα πίσω βελτιώνοντας τις ρυτίδες, ενώ το δεύτερο αδρανοποιεί την κίνηση των μυών του προσώπου και αν γίνει κοντά στο περίγραμμα του προσώπου προσφέρει επίσης ένα μικρό «τράβηγμα» προς τα πίσω και άρα ανόρθωση. Οι δύο αυτές θεραπείες είναι πολύ δημοφιλείς καθώς απαιτείται ελάχιστος χρόνος, ενώ δίνουν άμεσο αποτέλεσμα και με διάρκεια.

Επεμβατικές Εναλλακτικές

Lifting

Το Lifting προσώπου κατέχει την πρωτοκαθεδρία στην αντιστροφή του χρόνου και αντιμετωπίζει χειρουργικά την χαλάρωση του δέρματος μειώνοντας αισθητά τις ρυτίδες. Συνιστάται για όσες θέλετε να πετύχετε μια σημαντικά πιο νεανική όψη και ένα πιο ανορθωμένο περίγραμμα προσώπου. Συνήθως διαρκεί 3-4 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία στο χειρουργείο από πλαστικό χειρουργό. Για λίγες ημέρες θα χρειαστεί να μείνετε στο σπίτι καθώς θα εμφανιστούν μελανιές και πιθανά πρήξιμο στην περιοχή που όμως υποχωρεί σταδιακά. Τυχόν πόνος αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά. Ωστόσο το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια. Αν θέλετε να αποφύγετε τις επεμβατικές θεραπείες τότε ο ορός άμεσης ανόρθωσης M COSMETICS θα σας προσφέρει το εφέ άμεσου lifting που επιθυμείτε με ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Αυτό της μακροχρόνιας σύσφιξης με τη συχνή χρήση.

Με τις παραπάνω συμβουλές έχετε πλέον έναν οδηγό για να επιλέξετε με σύνεση τον δικό σας σύμμαχο στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης και των σημαδιών του χρόνου στο πρόσωπο σας.

Δεν μένει παρά να το τολμήσετε. 

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved