Σύσφιξη του δέρματος κάτω από τα μάτια

Η σύσφιξη του δέρματος κάτω από τα μάτια είναι ένα θέμα που, προϊόντος του χρόνου, απασχολεί όλες τις γυναίκες. Και αυτό γιατί – δυστυχώς – ο χρόνος είναι αμείλικτος και αφήνει έντονα τα σημάδια στο πέρασμα του.

Ωστόσο, μια σωστή και επιμελής περιποίηση της, κατά τα άλλα, ευαίσθητης αυτής περιοχής του προσώπου μπορεί να καθυστερήσει πολύ, ακόμα και να αντιστρέψει στα πρώτα στάδια εμφάνισης της, την χαλάρωση κάτω από τα μάτια.

Ας δούμε λοιπόν τί μπορείτε να κάνετε.

Αιτίες χαλάρωσης του δέρματος κάτω από τα μάτια

Πριν σας δώσουμε κάποιες πολύτιμες συμβουλές φροντίδας, καλό είναι να πούμε λίγα πράγματα για το πώς δημιουργείται η χαλάρωση στην περιοχή αυτή.

Το δέρμα που περιβάλλει τα μάτια είναι από την φύση του πολύ πιο λεπτό από την υπόλοιπη επιδερμίδα του προσώπου και έτσι πιο ευάλωτο. Η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που γίνεται από το δέρμα με τον καιρό φθίνει και δεν επαρκεί για να διατηρηθεί η σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Έτσι κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες γραμμές και ρυτίδες και το δέρμα χαλαρώνει.

Επιπλέον, την κατάσταση επιδεινώνουν οι εκφράσεις του προσώπου μας αλλά και άλλοι παράγοντες όπως η έλλειψη ύπνου και άσκησης, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Οι παράγοντες αυτοί εναντιώνονται στην φυσική διαδικασία ανάπλασης και επανόρθωσης του οργανισμού επιταχύνοντας την εμφάνιση της χαλάρωσης. Η δε ελλιπής φροντίδα του προσώπου συμπεριλαμβανομένης της μη χρήσης γυαλιών ηλίου επιδεινώνουν εξίσου την διαδικασία φθοράς.

Πώς να αντιστρέψετε τα σημάδια του χρόνου;

Η σύσφιξη της περιοχής κάτω από τα μάτια είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί αν ακολουθήσετε τις ακόλουθες απλές συμβουλές.

Κρέμα ματιών

Κατ’ αρχάς είναι πολύ βασικό να επιλέξετε και να εφαρμόζετε πρωί-βράδυ μια ενυδατική και συσφικτική κρέμα ματιών για την περιοχή. Επιλέξτε την κρέμα ματιών της M COSMETICS για την ανάγκες σας και μην παραλείπετε την χρήση της. Έτσι θα προσφέρετε στο ευαίσθητο αυτό σημείο όλα τα συστατικά που ο οργανισμός δεν μπορεί σταδιακά να του προσφέρει σε επάρκεια. Εφαρμόστε με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλα σας σε όλη την περιοχή γύρω από τα μάτια. Επουδενί μην τραβάτε το δέρμα.

Χρήση Serum Άμεσης Ανόρθωσης

Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, εντάξτε στην περιποίηση σας τον δραστικό ορό Άμεσης Ανόρθωσης M COSMETICS με πλούσια αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Το προϊόν αυτό θα συμπληρώσει αρμονικά τις ιδιότητες της κρέμας ματιών και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Εφαρμόστε τον με απαλές κινήσεις στο πόδι της χήνας. Μια σταγόνα αρκεί για δείτε τα αποτελέσματα άμεσα στον καθρέφτη.

Μασάζ με roller

Γνωρίζετε αυτό το θαυματουργό εργαλείο με την λαβή και τον περιστρεφόμενο κύλινδρο; Ε λοιπόν περνώντας το απαλά και επανειλημμένα γύρω από την επίμαχη περιοχή βοηθάτε στην καλύτερη μικροκυκλοφορία του αίματος, την τόνωση των μυών του προσώπου και την ενεργοποίηση της φυσικής αναπλαστικής διαδικασίας της επιδερμίδας. Υπάρχουν άπειρες επιλογές στην αγορά.

Extra tips

Για να θωρακίσετε τις προσπάθειές σας μην παραλείπετε επίσης να τηρείτε τα εξής:

• Πίνετε πολύ νερό
• Κοιμηθείτε 8 ώρες καθημερινά
• Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή βασισμένη στα φρούτα, τα λαχανικά, την καλή πρωτεΐνη και τους ξηρούς καρπούς
• Αποφύγετε κάπνισμα και αλκοόλ
• Ασκηθείτε
• Φοράτε πάντα μεγάλα γυαλιά ηλίου που καλύπτουν την περιοχή γύρω από τα μάτια

Εν κατακλείδι

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να καθυστερήσετε τα σημάδια του χρόνου και να πετύχετε την σύσφιξη της περιοχής κάτω από τα μάτια σας, βάζοντας στο γήρας κυριολεκτικά …τα γυαλιά.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved