Συμβουλές και μικρές κινήσεις για βαθιά ενυδάτωση στο σπίτι

Η φροντίδα του δέρματος σου είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας αυτο-φροντίδας σου. Ενώ υπάρχουν πολλές πτυχές για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος, μία από τις πιο σημαντικές είναι η ενυδάτωση. Η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος είναι ένα κρίσιμο βήμα για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και υγιές, ειδικά κατά τις ξηρές περιόδους ή όταν εκθέτεις το δέρμα σου σε σκληρές συνθήκες. Η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ξηρότητας, του ξεφλουδίσματος και του κνησμού, καθώς επίσης και στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ωστόσο, πολλές από εμάς προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή ρουτίνα ενυδάτωσης για τον τύπο του δέρματός μας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικές συμβουλές και κινήσεις που μπορείς να ενσωματώσεις στη ρουτίνα βαθιάς ενυδάτωσης του δέρματος σου στο σπίτι.

Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό

Η χρήση χλιαρού νερού όταν πλένεις το πρόσωπό σου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας φυσικών ελαίων από το δέρμα σου. Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου, αφήνοντάς το ξηρό και ξεφλουδισμένο. Από την άλλη πλευρά, το κρύο νερό μπορεί και συστέλλει τους πόρους σου, καθιστώντας πιο δύσκολο για το δέρμα να απορροφήσει τις ενυδατικές κρέμες. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό όταν πλένεις το πρόσωπό σου.

Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό

Όταν επιλέγεις ένα καθαριστικό προσώπου, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα απαλό που δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες ή αρώματα. Τί καλύτερο από ένα καθαριστικό προσώπου με μικυλλιακούς παράγοντες οι οποίοι αφαιρούν τέλεια το μακιγιάζ, ρύπους και περιττή λιπαρότητα με μία κίνηση.

Στέγνωσε το δέρμα σου

Όταν στεγνώνεις το πρόσωπό σου, είναι σημαντικό να το κάνεις με μια καθαρή πετσέτα, ταμποναριστά αντί να το τρίβεις έντονα. Το τρίψιμο του δέρματός σου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και βλάβη στο δέρμα σου, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει το δέρμα σου να συγκρατήσει την υγρασία.

Χρησιμοποίησε ένα serum προσώπου

Τα serum προσώπου είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα βαθιάς ενυδάτωσης του δέρματος. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στη θρέψη και την ενυδάτωση του δέρματός σου. Άπλωσε μερικές σταγόνες στο δέρμα σας πριν την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο όλη την ημέρα.

Εφάρμοσε την ενυδατική κρέμα σε νωπό δέρμα

Μετά το καθαρισμό του προσώπου, είναι σημαντικό να εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα σε νωπό δέρμα. Η ενυδατική κρέμα λειτουργεί καλύτερα όταν εφαρμόζεται σε νωπό δέρμα γιατί βοηθά στη σφράγιση της υγρασίας. Επομένως, μην περιμένεις μέχρι το δέρμα σου να στεγνώσει τελείως πριν εφαρμόσεις ενυδατική κρέμα. Εφάρμοσε την όσο το δέρμα σου είναι ακόμα ελαφρώς υγρό για μέγιστη ενυδάτωση.

Πιες άφθονο νερό

Το να πίνεις άφθονο νερό είναι απαραίτητο για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο από μέσα προς τα έξω. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σου, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ξηρότητας και της θαμπάδας. Βάλε στόχο να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και υγιές.

Κάνε σύμμαχο σου την M COSMETICS

Η χρήση μιας κρέμας προσώπου, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιομιμητικά συστατικά, που προσφέρουν μείωση των ρυτίδων, ορατό και άμεσο αποτέλεσμα lifting και λείανση της επιδερμίδας, μπορεί να σε βοηθήσει να ενυδατώσεις βαθιά το δέρμα σου. Η 24ωρη κρέμα προσώπου M COSMETICS έχει σχεδιαστεί με συστατικά υψηλής ποιότητας για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας σου. Οι κρέμες μας είναι απαλλαγμένες από parabens, θειϊκά άλατα και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες, καθιστώντας τις ασφαλείς για όλους τους τύπους δέρματος.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved