Συμβουλές για την αντιρυτιδική φροντίδα των ματιών σε κάθε ηλικία

Σας έχει συμβεί ποτέ να σας δώσουν κάτι και να σας πουν: «πρόσεχε το σαν τα μάτια σου;» Σκεφτήκατε ποτέ τη σημασία αυτής της καθημερινής έκφρασης που περνάει καμιά φορά απαρατήρητη;

Είναι αλήθεια πως ο σοφός λαός μας, μερικές φορές δημιουργεί προτάσεις βγαλμένες από τη ζωή με τόσο μεγάλο νόημα. Τα μάτια μας είναι τόσο σημαντικά, που πολλές φορές κάνουν τη διαφορά σε ολόκληρη την εμφάνιση του προσώπου μας.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η αντιρυτιδική φροντίδα των ματιών;

Η αντιγηραντική φροντίδα των ματιών αφορά τα άτομα όλων των ηλικιών, γιατί είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή. Οι πρόωρες ρυτίδες και η χαλάρωση του δέρματος ξεκινάει συνήθως πρώτα γύρω από τα μάτια. Οι συνθήκες ελάχιστης φροντίδας και η έκθεση στον ήλιο, συμβάλλουν στην απώλεια ελαστικότητας στην περιοχή πολύ γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλο σημείο του προσώπου. Χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης ματιών κατά των ρυτίδων, μπορείτε να διατηρήσετε τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα σε αυτό το ευαίσθητο δέρμα.

Εσείς δίνετε στα μάτια σας την απαραίτητη φροντίδα που τους αναλογεί;

Υπάρχουν tips για τη φροντίδα των ματιών;

Και βέβαια υπάρχουν συμβουλές για τη φροντίδα των ματιών. Τα μάτια σας απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα για να παραμένουν όμορφα, λαμπερά και υγιή κατά την πορεία των χρόνων. Υπάρχουν μερικοί κανόνες που ισχύουν σταθερά σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας και κάποιες συμβουλές που απευθύνονται περισσότερο σε κάποιες συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Οι all-time classic κανόνες για την αντιγήρανση των ματιών

Αναφερόμαστε στους κανόνες που σας αφορούν ανεξαρτήτως ηλικίας. Η αφαίρεση του μακιγιάζ με απαλά καθαριστικά όπως το Μαγικό Νερό Micellar M COSMETICS, που σας βοηθάει να αφαιρείτε αποτελεσματικά το μακιγιάζ χωρίς να τρίβετε τα μάτια σας, είναι μια από τις βασικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε.  Υπάρχουν και άλλες γι’ αυτό πάμε να δούμε μερικές.

Γυαλιά ηλίου

Αφού το καλοκαίρι έφτασε επίσημα, ας ξεκινήσουμε με αυτό. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως κατηγορείται για την πρόωρη γήρανση.

Προστατευτείτε λοιπόν από την ηλιακή ακτινοβολία, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, καθώς ο ήλιος δεν βγαίνει μόνο τότε, με τα προστατευτικά γυαλιά ηλίου.

Αντηλιακή κρέμα προσώπου

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου δεν πρέπει να παραλείπεται. Η εις βάθος προστασία από την μπλε ακτινοβολία του ηλίου και οι αναπλαστικές ιδιότητες του θα προστατέψουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από την μπλε ακτινοβολία του ήλιου. Είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα μιας γυναίκας.

Καθημερινές συνήθειες

Οι γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο «έξεις» για να περιγράψουν τις συνήθειες της καθημερινότητας που έχουν αντίκτυπο στην υγεία. Έτσι είναι αποδεδειγμένο πως μερικές από αυτές όπως το κάπνισμα και οι κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην περιοχή γύρω απ’ τα μάτια, όπως μαύρους κύκλους, σακούλες, πρήξιμο, λεπτές γραμμές έκφρασης αλλά και το λεγόμενο “πόδι της χήνας”.

Κρέμα ματιών

Η κρέμα ματιών είναι αναγκαίο προϊόν φροντίδας για όλες τις ηλικίες, ακόμα και σε αυτές που φαίνεται πως δεν χρειάζεται. Αν λοιπόν θέλετε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λαμπερή και σφριγηλή και να νικήσετε τα σημάδια του χρόνου όπως οι ρυτίδες, πρέπει να βάζετε κρέμα ματιών από νεαρή ηλικία, κατά προτίμηση από 25 χρονών και έπειτα.

Φροντίστε να ενημερωθείτε για τα κατάλληλα συστατικά κάθε κρέμας, καθώς η χρήση σκευασμάτων που απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, αν είστε νεότερη, μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο κάτω απ’ τα μάτια πχ αν η κρέμα είναι πολύ πλούσια σε υφή. Η σύσταση της κρέμας ματιών M COSMETICS είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες αφού περιέχει συστατικά τα οποία ταιριάζουν σε δέρμα κάθε ηλικίας, διατηρώντας το νεανικό και σφριγηλό.

Συμβουλές αντιγήρανσης ματιών για μεγαλύτερες ηλικίες

Τα σημάδια γήρανσης γύρω από τα μάτια εντείνονται καθώς ο χρόνος περνά. Τα βλέφαρα αρχίζουν να «χαλαρώνουν», οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της, αλλά δεν είναι πάντα ο κανόνας. Εφαρμόζοντας συμβουλές αντιγήρανσης ματιών από νωρίς, μπορείτε να νικήσετε τα σημάδια και να εκπέμπετε τη νεανική λάμψη.

Κρέμα και οροί προσώπου

Στην M COSMETICS πιστεύουμε πως η επιστήμη πάντα δίνει τις λύσεις. Από τα 30 και μετά για παράδειγμα η προσθήκη ορών στην ρουτίνα περιποίησης ματιών σε συνδυασμό με την αντιγηραντική κρέμα ματιών είναι μια σπουδαία τακτική αντιμετώπισης των ρυτίδων και της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος γύρω απ’ τα μάτια.

Και εδώ ισχύει ο ίδιος κανόνας με παραπάνω αλλά αντίστροφα. Αν χρησιμοποιείτε μια απλή ενυδατική ματιών, ενώ χρειάζεστε αντιρυτιδική προστασία, ίσως να μην είναι αρκετή. Η κρέμα ματιών M COSMETICS εκτός από τα πολύτιμα βιομιμητικά συστατικά, την πανθενόλη, το βούτυρο καριτέ και τις βιταμίνες A, F, C, E περιέχει και ένα ακόμα πολύτιμο συστατικό. Το έλαιο από τον πυρήνα του σταφυλιού, το οποίο έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικές και κατ’ επέκταση αντιρυτιδικές ιδιότητες. Προσφέρει ενυδάτωση & προστασία από την ξηρότητα και αύξηση της ελαστικότητας για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Η σημασία της ξεκούρασης

Ακόμα, μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε καλά γιατί κακά τα ψέματα όσο μεγαλώνουμε η κούραση έχει διαφορετική επίδραση στον οργανισμό μας. Αυτή είναι η κύρια εξήγηση για τους μαύρους κύκλους.

Αναζητήστε τη σειρά M COSMETICS με ισχυρή αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική προστασία στα φαρμακεία & τα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved