Συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας τον χειμώνα

Το κλειδί για τη διατήρηση μιας υγιούς, λαμπερής επιδερμίδας όλο το χρόνο είναι να δώσεις στο δέρμα σου αυτό που χρειάζεται κάθε δεδομένη εποχή του χρόνου. Το χειμώνα, αυτό σημαίνει να διατηρείς το δέρμα ενυδατωμένο. Τον χειμώνα ο αέρας είναι πιο ξηρός, επομένως το δέρμα μας χάνει τη φυσική του υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο μπορούν να προκαλέσουν συστολή των αιμοφόρων αγγείων, δυσκολεύοντας το σώμα μας να κυκλοφορήσει σωστά το αίμα για να διατηρήσει το δέρμα μας ζεστό και ενυδατωμένο. Και οι δύο αυτοί παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε ξεφλούδισμα ή σκάσιμο του δέρματος, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να προσέχουμε επιπλέον το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της περιόδου του χειμώνα. Επιβάλλεται να δώσεις έξτρα φροντίδα στα σημεία που εκτίθενται στο κρύο του χειμώνα, όπως το πρόσωπο και τα χέρια.

Διατήρησε την ενυδάτωση

Τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα βοηθούν  στην προστασία του και τη διατήρηση μιας υγιούς λάμψης. Καλό είναι να αποφεύγεις τα ντους μεγάλης διάρκειας που μπορούν να απογυμνώσουν τα φυσικά έλαια από το δέρμα.  Για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές το χειμώνα η εξισορρόπηση της υγρασίας με την προστασία είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που το σώμα σου δέχεται “επίθεση” από τα στοιχεία της φύσης. Βεβαιώσου ότι φροντίζεις το δέρμα σου σε βάθος.

Κάνε τις σωστές επιλογές

Ενώ η παλιά παροιμία «Είσαι ό,τι τρως» ισχύει τόσο για το δέρμα του προσώπου όσο και για το σώμα, η κατανάλωση τουλάχιστον οκτώ ποτηριών νερό την ημέρα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας ενυδατωμένης επιδερμίδας, καθώς η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται ξηρό, θαμπό και τραχύ.

Μη ξεχνάς το αντηλιακό

Επίσης, φρόντισε να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα –ακόμα και τις μέρες με συννεφιά– καθώς οι ακτίνες UV θα εξακολουθούν να διαπερνούν τα σύννεφα του χειμώνα. Μια καλή καθημερινή ενυδατική κρέμα σε συνδυασμό με το αντηλιακό είναι απαραίτητα για όποιον θέλει να διατηρήσει μια υγιή επιδερμίδα εν κινήσει.

Διατήρησε τα επίπεδα της ατμόσφαιρας που ζεις

Μία ακόμα συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι να διατηρείς τα επίπεδα ξηρότητας-υγρασίας στο χώρο σου όσο τον δυνατόν πιο ισορροπημένα. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να αερίζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα τον χώρο εργασίας η του σπιτιού, ώστε να μην ξεραίνεται η ατμόσφαιρα.

Φρόντισε το δέρμα σου με τα κατάλληλα προϊόντα

Επέλεξε χλιαρό νερό κατά τη διάρκεια καθαρισμού του προσώπου σου, για να αποφύγεις την αφυδάτωση του δέρματος σου. Διάλεξε ήπια καθαριστικά προσώπου και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου, όπως το Micellar Νερό Καθαρισμού Προσώπου & Ματιών για όλους τους τύπους δέρματος της M COSMETICS. Με τους εστέρες ελαιόλαδου προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, ενώ το διατηρεί απαλό και καθαρό. Επίσης, οι εστέρες ελαιόλαδου, διαθέτουν ενυδατικές και λιπαντικές ιδιότητες, χωρίς να κάνουν το προϊόν λιπαρό και χαρίζουν εξαιρετική λείανση και μακροπρόθεσμη ενυδάτωση του δέρματος.

Ένας ορός ανάπλασης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.  Ο Ορός Ανάπλασης για όλους τους τύπους δέρματος της M COSMETICS, περιέχει φυσικά προλιπίδια που συμβάλλουν στην άμεση και διαρκή ενυδάτωση του δέρματος για την καλύτερη όψη του δέρματος.

Διάλεξε μία κρέμα ενυδάτωσης προσώπου με πλούσια υφή, σαν σύμμαχο τις ώρες που εκτίθεσαι στο κρύο του χειμώνα. Η πρότασή μας; Η 24ωρη Κρέμα Προσώπου Πλούσιας Υφής για κανονική και/ή ξηρή επιδερμίδα της M COSMETICS που προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved