Βιταμίνη Α για το πρόσωπο

Γνωρίζεις τις θαυματουργές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει η βιταμίνη Α στο πρόσωπο; Αν σου αρέσει να ψάχνεις και να ανακαλύπτεις πληροφορίες για ουσίες με ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό, τότε πιστεύουμε πως θα έχεις διαβάσει λίγο-πολύ για τα οφέλη των βιταμινών. Η βιταμίνη Α χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό σε κρέμες για το πρόσωπο και διάφορα καλλυντικά χάρη στις αντιγηραντικές και αναπλαστικές της ιδιότητες. Είναι επίσης βιταμίνη που περιέχεται στις κρέμες προσώπου & ματιών ενυδάτωσης M COSMETICS.

Τι ακριβώς είναι η βιταμίνη Α;

Οι βιταμίνες είναι πολύ χρήσιμες ουσίες τις οποίες ο οργανισμός δεν μπορεί να σχηματίσει από μόνος του. Εξαίρεση αποτελεί η βιταμίνη D, την οποία φτιάχνει το σώμα από μόνο του με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας. Για το σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο να προσλαμβάνουμε τις βιταμίνες μέσω των τροφών, όπως τα φρούτα ή με διάφορα συμπληρώματα διατροφής. Η βιταμίνη Α είναι ομάδα ακόρεστων λιποδιαλυτών οργανικών ενώσεων και περιλαμβάνει τις: ρετινόλη, ρετινάλη και πολλές καροτενοειδείς προβιταμίνες Α (κυρίως το βήτα-καροτένιο). Βρίσκεται σε υψηλή περιεκτικότητα στο μοσχαρίσιο κρέας, στο αυγό, στα γαλακτοκομικά κ.ά. Η κύρια δράση της είναι η διατήρηση της καλής υγείας και της ακεραιότητας των ματιών, του δέρματος και των βλεννογόνων.

Τι προκαλεί η έλλειψή της στον οργανισμό;

Θα ήταν καλό να γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει η έλλειψη της βιταμίνης για να αντιληφθούμε τη χρησιμότητά της σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Πρώτο και σημαντικότερο στη λίστα με τα προβλήματα που είναι συχνά σε αυτή την περίπτωση, είναι οι διαταραχές στην όραση. Μια ποικιλία οφθαλμικών παθήσεων όπως ο καταρράκτης που προκαλεί θόλωση και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που συνοδεύεται από διαταραχές στην ποιότητα της κεντρικής όρασης έχουν συσχετιστεί με την ανεπάρκεια της βιταμίνης Α. Εκτός αυτού, διάφορες δερματικές παθήσεις με κύριους εκπρόσωπους την ξηροδερμία, την ακμή και τις φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος, είναι πιθανές. Μια ακόμα πολύ σημαντική επίδραση της έλλειψης βιταμίνης Α, είναι η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιταμίνη Α οφέλη

Ωραία όλα αυτά τα γενικά στοιχεία αλλά ας δούμε τώρα πως αυτή η βιταμίνη, μπορεί ακριβώς να σε ωφελήσει. Οι επιδράσεις της στο δέρμα και το πρόσωπο μπορούν να σε εντυπωσιάσουν! Πιο συγκεκριμένα:

  • Αναπλάθει την επιδερμίδα, ενισχύοντας την κυτταρική ανανέωση
  • Αυξάνει την παραγωγή βασικών πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη καταπολεμώντας το σχηματισμό ρυτίδων και προσφέροντας αντιγηραντικές ιδιότητες
  • Μειώνει τις χρωματικές ατέλειες και δυσχρωμίες
  • Ελαττώνει τη λιπαρότητα του δέρματος
  • Έχει πολύ σημαντική επίδραση ενάντια στην ακμή

Όλες οι παραπάνω σημαντικές επιδράσεις μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο στα προϊόντα με διάφορες τεχνικές, όπως π.χ. οι κρέμες προσώπου & ματιών M COSMETICS που συνδυάζουν βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε μαζί.

Σε ποια προϊόντα μπορούμε να βρούμε τη βιταμίνη Α;

Ήδη κάναμε λόγο για τις κρέμες προσώπου M COSMETICS  αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά πού χρησιμοποιείται η βιταμίνη Α ως κύριο συστατικό. Ειδικότερα μπορείς να την βρεις στην κρέμα προσώπου πλούσιας υφής, κρέμα προσώπου ελαφριάς υφής και την κρέμα ματιών M COSMETICS. Ακόμα, πρέπει να γνωρίζεις πως οι καλύτερες κρέμες προσώπου περιλαμβάνουν τη βιταμίνη A μεταξύ άλλων, όπως και βιταμίνη E και βιταμίνη C στη σύνθεση τους. Τέλος, όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται ο ενισχυμένος συνδυασμός βιταμίνης Α και Ε σε κρέμες για το πρόσωπο.

Βιταμίνη Α και δέρμα: 2+1 tips & facts

Κλείνοντας το άρθρο μας, και θέλοντας να υπενθυμίσουμε τη σημασία και τα ευεργετικά αποτελέσματα της βιταμίνης Α για το δέρμα, θα μοιραστούμε μαζί σου 3 μυστικά.

  1. Η βιταμίνη Α προάγοντας τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας συμβάλλει στην ενίσχυση της πρώτης γραμμής άμυνας του σώματος έναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς.
  2. Προσφέρει λεία λαμπερή όψη και φρεσκάδα που θα σε κάνει να λατρέψεις το δέρμα σου.
  3. Οι κρέμες ενυδάτωσης M COSMETICS περιέχουν προβιταμίνη Α, η οποία τις καθιστά κατάλληλες για εφαρμογή όλες τις ώρες της ημέρας. Η βιταμίνη Α βοηθάει στη διατήρηση της ισορροπίας της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας και επομένως στην ποιότητα του δέρματος, ενώ εμπλέκεται στην παραγωγή στεροειδών.

Χαρήκαμε που μοιραστήκαμε μαζί σου τις γνώσεις και τις συμβουλές μας για αυτό το θέμα υγείας και ομορφιάς που σε αφορά. Βρες τα φαρμακεία διάθεσης της σειράς M COSMETICS εδώ.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved