Ξηροδερμία στο πρόσωπο: Απέκτησε λαμπερό πρόσωπο με αυτά τα τιπς

Εμφάνιση Ξηροδερμίας

Το δέρμα του προσώπου έχει περισσότερους αδένες λιπαρότητας από το υπόλοιπο σώμα σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ανοσία στην ξηρότητα.

Η ξηροδερμία είναι μια κοινή πάθηση, ειδικά τον χειμώνα. Μπορείς συνήθως να καταλάβεις εάν έχεις ξηρό δέρμα από την εμφάνιση και την αίσθηση του προσώπου σου. Το ξηρό δέρμα μπορεί να είναι τραχύ, ξεφλουδισμένο ή φολιδωτό και έχει σκληρή αίσθηση μετά το πλύσιμο, αλλά και να εμφανίζονται κοκκινίλες στο πρόσωπο.

Το δέρμα σου αφυδατώνεται καθώς μεγαλώνεις. Οι κάποτε ενεργοί αδένες λιπαρότητας, γίνονται λιγότερο αποτελεσματικοί, από ότι ήταν στα νιάτα σου. Χάνεις το προστατευτικό ανώτερο στρώμα των κυττάρων του δέρματος που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας.

Μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά πιο επιρρεπείς από άλλους στο ξηρό δέρμα και στις κοκκινίλες στο πρόσωπο. Τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και ανοιχτόχρωμα μάτια είναι πιο πιθανό να έχουν αυτό το πρόβλημα από εκείνους με πιο σκούρα χροιά.

Πιθανές αιτίες ξηροδερμίας

Εάν είσαι άτομο που είναι επιρρεπές στην ξηροδερμία, μπορεί να βρεθείς να ξοδεύεις πολύ χρόνο τον χειμώνα προσπαθώντας να κρατήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο. Μπορείς να εφαρμόσεις μία κρέμα ενυδάτωσης πριν τον ύπνο, το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα καλά νέα είναι ότι με μερικές απλές συμβουλές περιποίησης, μπορείς να κρατήσεις μακριά το ξηρό δέρμα του προσώπου σου.

Ένας δερματολόγος θα είναι σε θέση να προσδιορίσει τι είδους ξηροδερμία προσώπου έχεις και να σου προτείνει τα καλύτερα προϊόντα και θεραπείες που θα σε βοηθήσουν. Πριν κατευθυνθείς στο ιατρείο τους, δες εάν κάποια από αυτές τις πιθανές αιτίες μπορεί να κρύβεται πίσω από το πρόβλημά σου.

Μερικές πιθανές αιτίες ξηρού ή αφυδατωμένου δέρματος στο πρόσωπο περιλαμβάνουν τις εναλλαγές μεταξύ κρύου και ξηρού αέρα, την έκθεση σε σαπούνια που ερεθίζουν το δέρμα, το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου, το κάπνισμα, κυρίως η έλλειψη χρήσης ενυδατικής κρέμας και η συνεχής έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.

Ξηροδερμία Προσώπου και Συμβουλές Αντιμετώπισης

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς από άλλους στο ξηρό δέρμα στο πρόσωπο. Το ξηρό δέρμα του προσώπου μπορεί να προκύψει από κάποια ιατρική πάθηση ή από σκληρά σαπούνια και καθαριστικά προσώπου. Οι ήπιες θεραπείες και κάποιες απλές συμβουλές όπως οι παρακάτω, μπορούν να ανακουφίσουν το ξηρό δέρμα του προσώπου και να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του, αφήνοντας ένα λείο, απαλό και ενυδατωμένο δέρμα.

  1. Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό κατάλληλο για καθημερινή χρήση για βαθιά ενυδάτωση και λαμπερό δέρμα όπως το νερό Micellar M COSMETICS για πρόσωπο και μάτια.
  2. Κάνε απολέπιση για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του προσώπου σου.
  3. Φρόντισε να ενυδατώνεις καθημερινά, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας το πρόσωπό σου, με τις κρέμες ενυδάτωσης και αντιρυτιδικής δράσης
    M COSMETICS.
  4. Πρόσθεσε στην καθημερινή σου ρουτίνα, έναν ορό περιποίησης, με φυσικά συστατικά και βιταμίνες, ο οποίος έχει την ιδιότητα να φτάνει στα βαθύτερα επίπεδα της επιδερμίδας και να προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζεσαι.

Η σειρά περιποίησης της M COSMETICS βασιζόμενη στην επιστήμη της Βιομιμητικής, που μέσω των συστατικών που χρησιμοποιεί μιμείται τις λειτουργίες της νεανικής επιδερμίδας, προσφέρει ανόρθωση και ανάπλαση του δέρματος, αντιρυτιδική και συσφικτική δράση. Ενυδάτωσε κι εσύ το δέρμα του προσώπου σου με την σειρά περιποίησης της M COSMETICS και απόλαυσε ένα λαμπερό και ενυδατωμένο σε βάθος δέρμα.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved