Αντιοξειδωτικά καλλυντικά: Το μυστικό νεότητας για το δέρμα

Τα αντιοξειδωτικά καλλυντικά είναι το νέο μυστικό νεότητας για το δέρμα σου. Ανεξάρτητα με την ηλικία σου και την αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς, γνωρίζουμε πλέον πως τα καλλυντικά με αντιοξειδωτικά δεν πρέπει να λείπουν από το τελετουργικό ομορφιάς σου, αν ο στόχος σου είναι το νεανικό δέρμα που παραμένει ελαστικό. Τα αντιοξειδωτικά καλλυντικά σου προσφέρουν ισχυρή αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση ενώ παράλληλα προστατεύουν το δέρμα σου από τις εξωτερικές επιθέσεις του περιβάλλοντος. Πάμε να δούμε πώς ακριβώς το πετυχαίνουν και πώς θα εντοπίσεις τα καλλυντικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά.

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά καλλυντικά;

Τα αντιοξειδωτικά καλλυντικά περιέχουν φυσικές ουσίες που αποτελούνται από βιταμίνες και μέταλλα. Μπορούν να αντιμετωπίσουν τις «ελεύθερες ρίζες» που βλάπτουν το DNA, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν μέσω της οξείδωσης τα κύτταρα οδηγώντας σε επιτάχυνση του γήρατος, εμφάνιση των ρυτίδων, του ξηρού δέρματος, των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, του θαμπού δέρματος, και τη μείωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά συστατικά που θα πρέπει να αναζητήσεις στα καλλυντικά σου είναι τα παρακάτω:
Βιταμίνη C: Ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό γνωστό για την ικανότητά του να βελτιώνει την εμφάνιση του γερασμένου δέρματος με την πάροδο του χρόνου με συνεχή χρήση. Η βιταμίνη C παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του δέρματος διεγείροντας αντιδράσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου.
Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει τις βλάβες από τον ήλιο, να μειώνει τη φλεγμονή, να ενυδατώνει το δέρμα και να αποτρέπει τα ηλιακά εγκαύματα.
Βιταμίνη Α (Β- καροτένιο): Το β-καροτένιο χρησιμοποιείται συνήθως σε καλλυντικά περιποίησης δέρματος για την ικανότητά του να προστατεύει από βλάβες που προκαλούνται από τις ακτινοβολίες UVA.[1] Με αυτόν τον τρόπο, τα προϊόντα που το περιέχουν μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των βλαβών που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες και να συμβάλουν στη συνολική βελτίωση της όψης του δέρματος.
Τοκοφερόλες: Η τοκοφερόλη, μια μορφή βιταμίνης Ε, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, βελτιώνει την κυτταρική δραστηριότητα καταπολεμώντας τις επιπτώσεις της οξείδωσης στο δέρμα, μειώνει επίσης τη φλεγμονή και ενυδατώνει το δέρμα προσφέροντας σφριγηλή εμφάνιση.
Φυτοστερόλες: Ενισχύουν το δερματικό φραγμό και εξασφαλίζουν εξαιρετική προστασία του δέρματος από το περιβαλλοντικό στρες. Έχουν αντιφλεγμονώδεις,  αντιοξειδωτικές και κυτταρο-προστατευτικές ιδιότητες. Οι στερόλες στο δέρμα αντιπροσωπεύουν το 25-35% των λιπιδίων και διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση της δομής των λιπιδίων και τη λειτουργία του δερματικού φραγμού.
Ισοφλαβόνες: Έχουν αντιγηραντική δράση και αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες.
Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο είναι ότι υπάρχουν ελάχιστα αντιοξειδωτικά καλλυντικά στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν πάνω από 2 αντιοξειδωτικά στις συστάσεις τους.

Πώς λειτουργούν τα αντιοξειδωτικά καλλυντικά στο δέρμα;

Η τοπική εφαρμογή των καλλυντικών με αντιοξειδωτική δράση μπορεί να επέμβει στις αλυσιδωτές αντιδράσεις οξείδωσης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στο δέρμα με μια διαδικασία κατά την οποία σταματούν τις ελεύθερες ρίζες και οξειδώνονται τα ίδια αντί να καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος, όπως κάνουν οι ελεύθερες ρίζες. [2]

Η δράση των αντιοξειδωτικών στην αντιγήρανση του δέρματος

Τα αντιοξειδωτικά δρουν μακροπρόθεσμα στο δέρμα γιατί διορθώνουν τις βλάβες. Αν χρησιμοποιείς εντατικά τα αντιοξειδωτικά καλλυντικά σου σε διάστημα περίπου 30 ημερών μπορείς να δεις τα αποτελέσματα από τις δράσεις τους. Συγκεκριμένα:

Μειώνουν τα σημάδια γήρανσης

Το οξειδωτικό στρες διασπά το κολλαγόνο, εμποδίζει τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος και πυροδοτεί φλεγμονές. Αυτό μεταφράζεται στο δέρμα ως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος. Με την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην πρόληψη και διόρθωση αυτών των ορατών σημαδιών για να δώσουν στο δέρμα μια πιο νεανική λάμψη.

Συμβάλλουν στην ανάπλαση του δέρματος

Η φλεγμονή εμποδίζει τη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος. Μειώνοντας τη φλεγμονή, τα αντιοξειδωτικά επιτρέπουν στο δέρμα να επανορθωθεί και να διορθώσει την ορατή βλάβη.

Προστατεύουν από τη φθορά των ηλιακών ακτίνων

Παράλληλα με τη χρήση ενός αντηλιακού, η χρήση αντιοξειδωτικών προϊόντων παρέχει ενισχυμένη προστασία από τις βλάβες του ήλιου και τη φωτογήρανση, αποτρέποντας τα ηλιακά εγκαύματα.

M COSMETICS Η δική σου σειρά καλλυντικής περιποίησης με αντιοξειδωτική δράση

Η καλλυντική σειρά περιποίησης M COSMETICS βασίζει τις φόρμουλες της στη δράση όλων των αντιοξειδωτικών συστατικών που αναφέρονται παραπάνω χάρη στα βιομιμητικό συστατικό από τον πυρήνα του χουρμά και τις βιταμίνες που περιέχει. Το βιομιμητικό συστατικό από τον πυρήνα του χουρμά, περιέχει 7 δραστικά συστατικά, τα 4 από αυτά – τοκοφερόλες, φυτοστερόλες, ισοφλαβόνες και β-καροτένιο είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ οι βιταμίνες C & E συμπληρώνουν την αντιγηραντική δράση που σου προσφέρει η πλήρης αντιοξειδωτική προστασία. Αναζήτησε τη σειρά M COSMETICS μόνο στα φαρμακεία και δες το δέρμα σου να μεταμορφώνεται χάρη στη δύναμη των αντιοξειδωτικών. Απλά Όμορφη.

[1] https://www.researchgate.net/profile/Jacek-Arct/publication/347513828_b-carotene_in_skin_care/links/5fdfb58845851553a0db36f0/b-carotene-in-skin-care.pdf
[2] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780444596031000151

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved