Υπάρχουν κρέμες για την προστασία από τη φωτογήρανση;

Η απειλή της φωτογήρανσης δεν σε αφήνει να χαρείς τις ηλιόλουστες ημέρες που έρχονται; Αν κάθε Μάιο πιάνεις τον εαυτό σου να αναζητά τις καλύτερες κρέμες προσώπου για φωτογήρανση, σε αυτό το άρθρο σου έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες για να επιλέξεις σοφά, γιατί η απάντηση είναι ναι. Υπάρχουν κρέμες προσώπου που δρουν στοχευμένα ενάντια στη φωτογήρανση και τα συστατικά τους παίζουν ρόλο.

Τι ακριβώς είναι η φωτογήρανση;

Πριν δούμε τις καλύτερες κρέμες για τη φωτογήρανση είναι σημαντικό να καταλάβουμε τον όρο. Με απλά λόγια, είναι η ζημιά που μπορούν να κάνουν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) στο δέρμα μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει το δέρμα μας να παράγει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε οξειδωτικό στρες, φλεγμονή και βλάβη στο DNA μας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η βλάβη μπορεί να συσσωρευτεί και να οδηγήσει σε ορατά σημάδια γήρανσης. Από τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές μέχρι τις κηλίδες γήρανσης και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, η φωτογήρανση μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο δέρμα μας και να μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από ό,τι είμαστε στην πραγματικότητα. Διάβασε περισσότερα για τη φωτογήρανση εδώ.

Πως θα διαλέξεις την κρέμα προσώπου που σε προστατεύει από τη φωτογήρανση;

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από αυτού του είδους τη ζημιά; Η πρώτη και πιο προφανής απάντηση είναι να φοράμε αντηλιακό. Η δεύτερη ασπίδα προστασίας όμως είναι οι κρέμες φωτογήρανσης, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Περιέχουν μια σειρά από ενεργά συστατικά που συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες, στη μείωση της φλεγμονής και στην αποκατάσταση της βλάβης του DNA. Μερικά από τα πιο κοινά συστατικά που βρίσκονται στις κρέμες φωτογήρανσης περιλαμβάνουν:

Αντιοξειδωτικά: Αυτές οι ισχυρές ενώσεις βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και την προστασία από το οξειδωτικό στρες. Τα κοινά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις κρέμες φωτογήρανσης περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε και κάποια παράγωγα της βιταμίνης Α τα οποία έχει αποδειχθεί ότι διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και βελτιώνουν την υφή και τον τόνο του δέρματος.

Βιομιμητικά συστατικά: Όσον αφορά την εύρεση της τέλειας κρέμας για προστασία από τη φωτογήρανση, τα βιομιμητικά συστατικά μπορούν να παίξουν βασικό ρόλο. Η βιομιμητική είναι η επιστήμη της δημιουργίας ουσιών που μιμούνται τις φυσικές διαδικασίες των ζωντανών οργανισμών. Στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας, αυτό σημαίνει τη χρήση συστατικών που διαθέτουν σε υψηλές συγκεντρώσεις τα νεανικά μας κύτταρα για να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και στην προστασία από βλάβες. Το βιομιμητικό συστατικό βασισμένο στο εκχύλισμα από τον πυρήνα του χουρμά είναι μια μοναδική σύνθεση 7 συστατικών, μεταξύ των οποίων η ορμόνη της νεότητας DHEA που προστατεύει από την βιολογική γήρανση αλλά και ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και η προβιταμίνη Α που προστατεύουν από την περιβαλλοντική γήρανση.

Όλα τα παραπάνω συστατικά θα τα βρεις στις 24ωρες κρέμες προσώπου στη σειρά M COSMETICS.

Τελικά λειτουργούν οι κρέμες κατά της φωτογήρανσης;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική χρήση κρεμών φωτογήρανσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, στη βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος, ακόμη και στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του δέρματος. Φυσικά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καμία κρέμα δεν μπορεί να αναιρέσει πλήρως τη ζημιά που έχει ήδη προκληθεί – αλλά με τη συνεπή χρήση, μπορείτε σίγουρα να βοηθήσετε στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων μελλοντικής βλάβης. Φυσικά, δεν δημιουργούνται όλες οι κρέμες φωτογήρανσης με τον ίδιο τρόπο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν που είναι κατασκευασμένο με συστατικά υψηλής ποιότητας και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό. Αναζητήστε προϊόντα που έχουν αποδείξει ότι παρέχουν πραγματικά αποτελέσματα και που χρησιμοποιούν κορυφαίες φόρμουλες όπως τα βιομιμητικά συστατικά.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved