Πώς μπορείς να “γεμίσεις” τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο

Οι ρυτίδες εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουμε επειδή το δέρμα παράγει λιγότερες πρωτεΐνες, κολλαγόνο και ελαστίνη. Αυτό κάνει το δέρμα πιο λεπτό και λιγότερο ανεκτικό στη βλάβη. Επιπλέον η έκθεση στους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τις τοξίνες κάνει την εμφάνιση των ρυτίδων πιο έντονη αυξάνοντας το βάθος και την επιφάνεια τους. Είναι μια φυσική διαδικασία που δε χρειάζεται να σε ανησυχεί καθώς είναι το σημάδι των εμπειριών σου και του ταξιδιού σου στη ζωή.  Μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω μεθόδους ώστε να γεμίσεις τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο και να τις κάνεις να φαίνονται λιγότερο. Κάποιοι από τους παρακάτω τρόπους θα συμβάλουν επίσης στη μείωση του ρυθμού που εμφανίζονται οι ρυτίδες.

Φυσική θεραπεία κατά των ρυτίδων

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι το βασικό όπλο αντιμετώπισης των ρυτίδων. Αυτές οι ουσίες δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό οι οποίες είναι υπεύθυνες για το οξειδωτικό στρες και την καταστροφή των κυττάρων.  Στην πραγματικότητα το πρόσωπο σου προσβάλλεται περισσότερο από το οξειδωτικό στρες σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος σου. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήσαμε την επαναστατική σειρά προϊόντων περιποίησης M COSMETICS. Μια σειρά με βιομιμητικά συστατικά και βιταμίνες που παρέχουν ισχυρή αντιγηραντική δράση χάρη στην αντιοξειδωτική προστασία που παρέχουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Φρόντισε να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με αντιοξειδωτικές τροφές και να εντάξεις τις ουσίες με αντιοξειδωτική δράση στη ρουτίνα περιποίησης προσώπου σου.

Περιόρισε τη ζάχαρη

Έρευνες αποδεικνύουν πώς η γλυκοζυλίωση, η διαδικασία που προκαλείται από την κατανάλωση ζάχαρης καταστρέφει ορισμένες πρωτεΐνες στο σώμα συμπεριλαμβανομένων δυο σημαντικών που χρειάζεται το δέρμα για να παραμείνει σφριγηλό, το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Οι γλυκοτοξίνες που παράγονται από αυτή τη διαδικασία εναποτίθενται στο δέρμα με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες και να απελευθερώνονται περισσότερες ελεύθερες ρίζες. Αν θες να μειώσεις τις ρυτίδες και να επιβραδύνεις τη γήρανση του δέρματος, προτείνουμε να περιορίσεις τη ζάχαρη δραστικά.

Κατανάλωσε τα σωστά ‘καλά λιπαρά’

Τα ωμέγα λιπαρά οξέα πρέπει να καταναλώνονται μέσω της διατροφής καθώς το σώμα δεν τα παραγεί, αλλά έχουν σημαντική αντιγηραντική δράση, καθώς συνεισφέρουν στη συνολική υγεία του δέρματος και της επιδερμίδας. Έρευνες έχουν αποδείξει πως με την κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα λιπαρά το δέρμα παραμένει σφριγηλό, λαμπερό με μια νεανική λάμψη.

Μάθε για την επιστήμη της βιομιμητικής

Η περιποίηση προσώπου που βασίζεται στη βιομιμητική χρησιμοποιεί συστατικά που παράγει το σώμα φυσικά με σκοπό να αντιστρέψει τη φθορά του χρόνου. Με έμπνευση από τη φύση η οποία έχει την ιδιότητα να αναδομεί τις φθορές της, τα βιομιμητικά συστατικά μιμούνται τις λειτουργίες της νεανικής επιδερμίδας με σκοπό να “γεμίσουν” τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο. Τα βιομιμητικά συστατικά που χρησιμοποιούμε στη σειρά M COSMETICS αξιοποιούν τη γνώση της φύσης, ώστε να αναδομούν πραγματικά την επιδερμίδα ενεργοποιώντας λειτουργίες οι οποίες φθίνουν με τον χρόνο.

Το βιομιμητικό συστατικό βασισμένο στον πυρήνα του χουρμά

Το βιομιμητικό συστατικό βασισμένο στο εκχύλισμα από τον πυρήνα του χουρμά είναι μια μοναδική πατενταρισμένη σύνθεση 7 συστατικών. Τα 7 συστατικά, που περιέχονται σε αυτό δρουν συνεργικά και καθυστερούν τα ορατά σημάδια της γήρανσης:

 1. Φυτοστερόλες
  Ενισχύουν τον δερματικό φραγμό
 2. Φυτοστεροειδή
  Βιομιμητικό της ορμόνης DHEA που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή κολλαγόνου
 3. Ισοφλαβόνες
  Έχουν αντιρυτιδική δράση
 4. Ουρσολικό Οξύ
  Συμβάλλει στην αναγέννηση του συνδετικού ιστού.
 5.  Πολυκοσανόλες
   Ενισχύουν το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα
 6.  Βιταμίνη Ε
   Έχει αντιοξειδωτική δράση.
 7. Βιταμίνη Α
  Έχει αντιοξειδωτική δράση.

Το βιομιμητικό συστατικό βασισμένο στο φλοιό βελανιδιάς

Το βιομιμητικό συστατικό βασισμένο στο φλοιό βελανιδιάς είναι ένα διασταυρούμενο πολυμερές, που η κύρια  λειτουργία του είναι να “σφραγίζει τους ιστούς” και να τους προστατεύει από την απώλεια νερού, θρεπτικών συστατικών και μετάλλων. Η λειτουργία του προσφέρει ορατή μείωση του βάθους και της επιφάνειας των ρυτίδων και λεία επιδερμίδα από την πρώτη ώρα εφαρμογής. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στη δύναμη και στην προστασία των κυττάρων. Το βιομιμητικό συστατικό βασισμένο στο φλοιό βελανιδιάς σχηματίζει άμεσα μικροκρυσταλλικά σωματίδια, σε θερμοκρασία δωματίου, που έχουν την ικανότητα να συνδέονται εύκολα με άλλα μόρια προκαλώντας επαναδόμηση και λείανση της επιδερμίδας.

 

Βρες τη σειρά M COSMETICS στα φαρμακεία και στα online φαρμακεία.

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά, τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

Ελαιών 54, 14564 Κηφισιά,
τηλ.: 210 350 6000, www.medicalpq.gr

© 2023 – Medical PharmaQuality | All rights reserved